Kommune skjuler Falcks stop for sygedagpenge

Kolding Kommune holder det hemmeligt for borgere, at de får frataget deres sygedagpenge af ansatte i privat firma.

Borgere får, uden at vide det, stoppet deres sygedagpenge af ansatte under Falck-koncernen. Siden september 2009 har Kolding Kommune haft et samarbejde med Falck Jobservice om sygedagpengesager. Ansatte under Falck-koncernen har i en lang række tilfælde standset folks sygedagpenge. Blandt andre Gitte Reisbergs.

- Det er for dårligt og noget værre luskeri. Jeg tog det for givet, at jeg var til samtale med en medarbejder fra kommunen og ikke en person fra et privat firma. Et firma, der oven i købet har en aftale med kommunen om, at de kun tjener penge, hvis kommunen sparer penge på sygedagpengene. Så er det svært at tro på, at man får en fair behandling, siger 3F'eren.

Nyhedsbrevet 3F har talt med flere borgere i Kolding Kommune, som ikke anede, at deres sygedagpenge var stoppet af en ansat under kommunens faste partner, Falck Jobservice.

Forsørgelse røg fire dage senere

Falck Jobservice er intetsteds nævnt i afgørelsen om stop for sygedagpenge til Gitte Reisberg. Afgørelsen er skrevet på Kolding Kommunes brevpapir. Sagsbehandleren har en mailadresse, som indikerer, at hun er ansat af kommunen. Og samtidig underskriver sagsbehandleren sig kun som "socialrådgiver".

"Dagpengeafdelingen har d.d. truffet afgørelse om, at der ikke er grundlag for at forlænge dagpengeretten yderligere", lyder det i afgørelsen.

Brevet om stop for sygedagpenge er dateret 26. august 2010. 30. august var sidste dag for udbetaling af ydelsen til Gitte Reisberg. 3F Kolding klagede over afgørelsen. Det fik Beskæftigelsesankenævnet til direkte at spørge sagsbehandleren, om hun var ansat i Falck Jobservice. Det bekræftede hun, viser et notat fra sagens akter.

Nævn måtte forhøre sig

Tidligere har Beskæftigelsesankenævnet underkendt afgørelser, som alene var truffet af ansatte under Falck Jobservice. I 2010 ændrede firmaet og Kolding Kommune praksis, så en medarbejder hos kommunen medunderskrev afgørelser. Denne praksis har nævnet også flere gange underkendt.

Borgmester Jørn Pedersen (V) mener, at modellen med Falck Jobservice er "fuldt lovlig". Administrerende direktør for Falck Jobservice Bo Hammer mener, at afgørelserne skal skrives på kommunens brevpapir for at overholde retningslinjer fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Kolding Kommune har anket de ugyldige afgørelser til Ankestyrelsen. Styrelsen har endnu ikke afgjort sagerne.

Kommentar fra adm. direktør i Falck Jobservice Bo Hammer vedr. afgørelser

Kommentar fra adm. direktør i Falck Jobservice Bo Hammer vedr. afgørelser

YouTube link

YouTube link