Gå sammen med andre jobsøgende og få jobbet

Hvis du er ledig og synes, at det er deprimerende at sidde derhjemme foran computeren og søge job, så meld dig ind i et jobsøgningsnetværk. Det virker.

Der er fordele ved at melde sig ind i et netværk for jobsøgende. Så er du ikke alene om at skulle søge arbejde, og du kan udveksle erfaringer med andre jobsøgende. (Foto: Colourbox)Der er fordele ved at melde sig ind i et netværk for jobsøgende. Så er du ikke alene om at skulle søge arbejde, og du kan udveksle erfaringer med andre jobsøgende. (Foto: Colourbox)

Jobsøgning kan være et ensomt job. Men sådan behøver det ikke at være.

Direktør for landets største private jobportal, Jobindex, Kaare Danielsen, forklarer her, hvordan ledige kan hjælpe hinanden gennem netværk for jobsøgende.

4 om fordelene ved netværk

1. Udveksling af erfaring

Jobbene hænger ikke ligefrem på træerne. Men et jobsøgningsnetværk er én af de få ting, der virker, lyder det fra Kaare Danielsen.

- Derfor anbefaler vi alle at melde sig ind i et af de eksisterende netværk eller selv starte et op, siger han.

I øjeblikket findes der fem netværk: Powerjobsøgerne , Aktive Ingeniører, getAhead, JobFinderne og Seniorerhverv.

- Så mødes man én eller flere gange om ugen og skriver ansøgninger og udveksler erfaringer om, hvad der er af ledige stillinger, siger Kaare Danielsen.

2. Opbakning og støtte

Det vigtigste ved et netværk er, at du undgår at falde i et sort hul som arbejdsløs.

- Man er vant til at omgås mange mennesker på jobbet, og nu sidder man pludselig alene og skal motivere sig selv. Det kan man godt blive deprimeret af efter et par måneder, siger Kaare Danielsen.

3. Flere kontakter

Det gode ved netværk er, at det ikke nødvendigvis er dig selv, der skal sparke døre ind.

- I netværket søger man job for hinanden. Det kan være, man har hørt om en virksomhed, der skal udvide, eller man tager cv'er med fra andre, hvis man skal til en jobsamtale, siger Kaare Danielsen.

4. En opdateret værktøjskasse

Netværks-medlemmer fylder hinandens værktøjskasse op. I nogle jobsøgningsnetværk inviterer man foredragsholdere ud hver uge for at få inspiration eller man skiftes til at dele ud af sin egen viden. På den måde holder man sig hele tiden opdateret.