Deller som dutter
Opskrift:
Nikolaj Kirks frikadeller med couscous, chili og spidskommen. En kærkommen fornyelse af en dansk klassiker.
Nikolaj Kirks deller uden mel og vand. I stedet har kogt couscous taget over. (Søren Zeuth) Normalt når man laver frikadeller, røres farsen med æg, mel og vand. Men i denne opskrift bytter vi mel og vand ud med kogt couscous.
Nok elsker jeg klassiske frikadeller, som vor mor lavede dem, men det kan også være yderst behageligt at prøve at lege lidt med sådanne opskrifter, når man bare har respekt for det klassiske køkken.
Hvis du vil udvide farsens smag, som jeg har gjort her med chili, hvidløg og spidskommen, kan du eventuelt også nulre frisk fetaost i sammen med kogt, nedkølet og hakket spinat. Det giver også en virkelig god konsistens og smag.
Det også en super lille ting at give børnene med i skolen (dog eventuelt uden chili), så de har lidt hyggeligt at spise ud over rugbrød med pålæg.
Fremgangsmåde
Couscous overhældes med kogende vand og trækker heri ti minutter, så de suger alt vandet og bliver bløde. Herefter køles det ned.
Kom hakket kød i en stor skål og rør det sejt med salt og frisk kværnet peber.
Tilsæt æg, mælk, couscous, hakket løg og hvidløg, hakket persille, tørret chili og spidskommen og rør det hele godt sammen.
Lad nu farsen trække i køleskabet 15-20 minutter.
Tag farsen ud. Smelt smør og olie sammen i en varm pande og steg derpå farsen i små, hyggelige frikadelleportioner.
Steg hver frikadelle gylden på begge sider, fem til seks minutter, husk at hælde lidt fedtstof over undervejs.
Server dine nye frikadeller med skiver af citron, råstegt kål, hakket mynte og kogte kartofler.
Madklub og hundrevis af kogebøger. Kom med på besøg hos 3F's testkokke-familie Jensen på Fyn.
Lyt med her.