Testkokkenes dom: OK gråand

Fagbladet XL's testkokke har denne gang kastet sig over gråand efter Nikolaj Kirks opskrift.

Her er så  anden i Nikolaj Kirks version med solbærsky.Her er så anden i Nikolaj Kirks version med solbærsky.

Hvordan smager den kendte TV-kok Nikolaj Kirks madopskrifter i virkeligheden? Fagbladet XL's testkokke har fulgt opskrifterne og har denne gang lavet stegt gråand med solbærsky.

Sebastian Nielsen:

Vi planlagde at lave retten en søndag aften og inviterede mine svigerforældre til middag. Hos Salling-super var der bid, og 4 gråænder blev bestilt. Solbær viste sig umulige at finde. De blev erstattet af tranebær. Solbærlikør blev indkøbt i specialforretning.

Jeg havde afsat 2 timer til tilberedning, men det var ikke nok. Brugt køkkenudstyr hobede sig op i en os af and og skabte, nåh ja en smule kaos. Jeg, der ellers ikke tillader nogen form for selskab i køkkenet udover datter Mathilde blev frelst af svigerfar, da han dukkede op med rødvin og begyndte at afrydde og vaske op.
Maden kom på bordet, og det smagte fantastisk. Specielt rødkålen med timian, hvidløg og honning tog kegler. Faktisk smagte det så godt, at vi de to efterfølgende dage fik det igen. Smagen af anden var vi uenige om, men solbærskyen smagte dejligt, var vi enige om. Alt i alt en fantastisk ret."

Jan Thiim

"Ingen af byens større varehuse solgte gråand, så vi ringede til slagterforretninger 1 uge før, vi skulle bruge ænderne. Det kostede et par opkald. Retten var ikke be-sværlig, og der var tid til at nyde en øl under tilberedningen. Dog synes vi, det var lidt mere tidskrævende end vanligt. (Godt det var fredag aften)
Maden smagte rigtig godt, sovsen smagte pragtfuldt, og det anbefalede tilbehør med rødkål smagte også rigtig godt. Alt i alt en rigtig god vinter-ret."

Kaj Keldorff

"Ænderne til 67,50 kroner stykket bestilte vi i Sønderborg. Det giver en temmelig høj kilopris. De andre ingredienser blev købt i Kvickly. Vi kunne ikke få fat på solbær, så det blev til en pose frosne skovbær. Tilberedningen gik fint. Hokus krokus, efter halvanden time stod vi med en herlig ret.
Retten er lidt tricky at lave, fordi der er nogle ting, der lige skal koges op og ned og ind. Men det er også sjovt at prøve. Så får man lige testet sin timing og samarbejdet i køkkenet.
Kødet er rigtig godt, mørt og saftigt med en dejlig smag. Bærskyen kan måske jævnes lidt? Den strimlede, ristede rødkål er en god nyhed for os. Den vil vi nok prøve igen til nogle andre retter."

Arne Jensen

"En meget spændende ret. Rødkålen blev et hit. Der var meget forskel på kødet. Brysterne på gråanden var perfekte, lårene var lidt mere hårde i kødet, og så undgik vi ikke at rende på et par hagl, så det var ikke lige en ret, der røg ind på hitlisten over livretter.
Saucen var en kanon oplevelse. Den er virkelig fyldt med smags-oplevelser. Angående indkøb: Når man vil, så lykkes det.