Håndværkere kan ikke nøjes med smagsprøver

Nikolaj Kirk kom på en alvorlig prøve, da skrupsultne bygningsarbejdere skulle bespises med Crispy kylling

Nikolaj Kirk serverer (for lidt) Crispy kylling for de skrupsultne murere fra Øernes Byggefirma. (Søren Zeuth)Nikolaj Kirk serverer (for lidt) Crispy kylling for de skrupsultne murere fra Øernes Byggefirma. (Søren Zeuth)

Radiokøkkenet: Hør Nikolaj Kirk kommentarer, da han lavede crispy kylling til murerne på Amager.

Det gik galt fra starten. Deres udsendte, fotografen og kok Nikolaj Kirk var stærkt forsinkede, da Fagbladet 3F som lovet skulle diske op med avanceret frokost til en flok murere på Amager.

Da vi langt om længe dukkede op på stedet, hvor en stor flok bygningsarbejdere nu i et år har været i gang med at forvandle loftsrum til eksklusive lejligheder, udgjordes velkomstkomiteen af konduktør Peter Hansen og sjakformand Kim Riisen på bette 2,03 meter. En mand, der nok kan tage for sig af retterne.

Da Kirk pakkede sine to kyllinger og grøntsager ud på et bord i gården, lød det tørt: "Det mad kan jeg bruge som tandstik".

Håndværkerne havde fået besked om at lade madpakken blive hjemme i køleskabet, så da 12 skrupsultne mænd så de små paptallerkener, rungede latteren i gården.

- Stikker du ned til grillbaren bagefter, Kirk?, lød det drillende til folkekøkken-kokken.

På toppen i sandaler

Det blev heldigvis kun til overbærende smil til Fagbladet 3F's journalists upassende fodbeklædning - åbne sandaler - da en vuggende stilladstrappe skulle forceres for at besigtige renoveringsarbejdet på syvende etage.

Et imponerende stykke håndværk, der kræver grundig planlægning og styring af alle faggrupper. Og har man lige en fire millioner kroner tilovers, ja, så vil Øernes Byggefirma snart tilbyde dem omsat til en fantastisk penthouselejlighed.

Tilbage i gården har Nikolaj Kirk brugt hver en stump råvarer til at fremtrylle ultrasprøde, dybstegte kyllingestykker med guacamole. Og de blev fortæret i rask tempo af 10-12 granvoksne 3F'ere.

- Normalt spiser vi vores medbragte madpakker i skurvognen. Men 3F skal være mere end velkomne til at servere mad for os igen fra sådan en stjernekok, lyder det tilfreds fra Kim Riisen.

Duften fra kødet - stegt med cornflakes - når hurtigt de andre skurvogne, hvor tømrere fra TIB skuler misundeligt til flokken nede i gården. Murerne får stillet sulten for en stund og får også en god snak og masser af historier fra Nikolaj Kirks kokkeverden. Det var ikke så ringe endda.