Ole Wolff lyver om kinesiske problemer

Ole Wolff-koncernen giver finanskrisen skylden for at sløjfe job i Kina. Men her får de ansatte at vide, at det er den dårlige omtale af konflikten med fagforeningen, der koster ordrer.

Finanskrisen får skylden for, at Ole Wolff Electronic i Kina sløjfer job. Men de ansatte har fået en helt anden forklaring. Finanskrisen får skylden for, at Ole Wolff Electronic i Kina sløjfer job. Men de ansatte har fået en helt anden forklaring.

Finanskrisen har fået Ole Wolff Electronic i Kina til at nedlægge arbejdspladser og flytte deres fabrik til mindre bygninger, forklarer direktør Rasmus Wolff.

Men fabrikkens ledelse i Kina giver en helt anden forklaring på, at firmaet mister ordrer og derfor må drosle ned på kapaciteten.

I et brev, som fabriksledelsen har udleveret til de ansatte, forklarer de, at det er den dårlige omtale af forholdene for de ansatte og deres fagforening, der er årsagen til, at firmaet mister ordrer og nu nedlægger mere end halvdelen af arbejdspladserne.

I brevet, som Nyhedsbrevet 3F har fået oversat, er finanskrisen slet ikke nævnt. Heri hedder det, at fagforeningen har "spredt mange misinformationer" og "sendt informationer til vores kunder, og det har bevirket, at vores firma ikke har fået nogen nye ordrer i næsten et helt kvartal".


Direktøren har ret

Men det er slet ikke rigtigt, forklarer Rasmus Wolff. Der er ikke nogen kunder, der har trukket sig, siden sagen blev offentlig kendt i august.

- Men hvem taler så sandt?


- Det er mig, der har ret. Det er mig, der har overblik over virksomhedens ordrer. Jeg har ikke set brevet, for jeg kan ikke læse kinesisk, så jeg har ikke bedt om at få det brev, siger den danske direktør.

Så hvis fabrikkens ledelse skriver, at I har måttet skære ned på grund af den dårlige omtale, så lyver de?


- Ja, det er korrekt. Hvem er det, der betaler lønningerne og udsteder ordrerne? Det er os. Det er ikke fabrikkens ledelse, der snakker med kunderne. Det er os, derfor er det også os, der har overblikket, forklarer Rasmus Wolff.


3F: Hetz mod fagforeningen

3F i Slagelse har løbende været i kontakt med fagforeningen på fabrikken i Kina og med Ole Wolff, der har hovedkvarter i Sorø.

- Jeg synes, det er helt uacceptabelt, at fabrikkens ledelse lyver overfor de ansatte. Firmaets direktør forklarer officielt, at de drosler ned på grund af finanskrisen, mens de overfor de ansatte i Kina siger, at det er fagforeningens skyld. Det er noget svineri at behandle de ansatte og deres fagforening på den måde, siger faglig næstformand Hans-Jacob Mortensen.

Fra at have 150 ansatte på fabrikken, vil Ole Wolff i Yantai nu rumme omkring 40 arbejdspladser. Siden fabrikken åbnede i 2006 har de ansattes fagforening anklaget ledelsen for at overtræde de ansattes rettigheder og forsøge at ødelægge fagforeningen.

- Lige fra de ansatte startede deres egen fagforening, har fabrikkens ledelse gjort hvad de kunne for at holde den nede, blandt andet har de fyret en række fagligt aktive. Og nu skyder de skylden for lukningen over på de ansattes fagforening. Jeg synes, det er utroligt, at et dansk firma i Kina accepterer den slags hetz mod fagforeningen på en af deres fabrikker, siger Hans-Jacob Mortensen.

- Deres opførsel i Kina er i strid med FN's regler om virksomheders ansvar overfor de ansattes rettigheder, som flere af Ole Wolffs kunder har skrevet under på, herunder Danfoss.