Hvor svært kan det være at smøre en madpakke?

Den skaldede kok giver tips til, hvordan en solid madpakke skal skæres, så både en solid appetit, smagsløgene og sundheden tilgodeses. Det er sgu' bare med at komme i gang.

Den skaldede kok, der egentlig hedder Carsten Olsen, er vild med en solid madpakke. ((Foto: Per Dauggard).)Den skaldede kok, der egentlig hedder Carsten Olsen, er vild med en solid madpakke. ((Foto: Per Dauggard).)

Du kender det alt for godt. Madpakken skal laves og ender med at blive en med spege, en med leverpostej, og hvis du virkelig forkæler dig selv, så pynter du med en rødbede ovenpå.

Når uret så næste dag viser frokostpause går du håbefuldt ind mod din lunkne madpakke og håber inderligt på, at rødbeden ikke har farvet osten rød.

Men det skal have en ende nu.

En varm spegedreng

Den skaldede kok, Carsten Olsen, husker tydeligt, da han var barn og havde madpakke med.

"Jeg tror man kan kalde det for en traditionel madpakke med rullepølse, spegepølse, leverpostej, remulade, ristede løg og så en chokolademad til dessert," husker Carsten Olsen og fortsætter:

"Sund var den i hvert fald ikke, men jeg elskede den, fordi jeg elskede mad. Også dengang," griner han.

"Men hvis jeg skulle have madpakke med i dag, så ville jeg virkelig gøre den lækker og spiselig. Det tager altså ingen tid at få madpakken til at være sund og lækker, så det er bare med at komme i gang."

Du fortjener sgu en lækker madpakke

Carsten Olsen mener ikke, at danskerne dyrker madpakken sådan som de gør det med morgenmaden og aftensmaden. Og det synes han er synd.

"Vi skal spise mindst tre gange om dagen, så din krop hjerne får benzin, så den kan klare arbejde og familie. Så bør man fand'me også forkæle sige selv med en lækker madpakke," mener Den skaldede kok.

En af de vigtigste ting i en lækker og solid madpakke er, at have meget forskelligt med, som er skåret ud i mundrette stykker.

"Og så skid hul i, at det ser lidt fisefornemt ud, for det ryger altså lettere ned," siger Carsten Olsen.

"Det er så svært at tage hul på et helt æble, ligesom det er svært at tage hul på et nyt år eller et par nye bukser. Så er det ligesom lettere, når der er taget hul i forvejen."

Når Carsten Olsen selv er på tur i det danske land, så har han sin egen madkasse proppet med ting som cherrytomater, frugtstykker, nødder og rosiner og hans yndlingsgrøntsag, - skoleagurken.

"Hvis man skal spise sundt og solidt, så skal man fand'me også have nogle lækre alternativer, så man ikke render ned til grillen. Så det er bare med at komme i gang med at prioritere den gode madpakke," siger Den skaldede kok.