Seks dømt for terrorstøtte - pølsemand gik fri

3F'er blev frikendt, men er rasende over, at landsretten har dømt seks personer for terrorstøtte, da de solgte t-shirts til to oprørsgrupper.

3F'eren Preben Mikkelsen blev som den eneste frikendt. Retten mente ikke, at han støttede terror, da han havde plakater for Fighters+Lovers hængende i sin pølsevogn. (Foto: Per Daugaard.)3F'eren Preben Mikkelsen blev som den eneste frikendt. Retten mente ikke, at han støttede terror, da han havde plakater for Fighters+Lovers hængende i sin pølsevogn. (Foto: Per Daugaard.)

T-shirt-firmaet Fighters+Lovers støttede terror, da de indsamlede 25.000 kroner til organisationerne FARC i Colombia og PFLP i Palæstina.

Det har Østre Landsret i dag afgjort og har idømt seks af de syv tiltalte straffe mellem 60 dage og seks måneders fængsel. Fire blev idømt betinget, og to fik ubetinget straf.

Sagen er rejst af forhenværende justitsminister Lene Espersen og er sin første sag om støtte til terror efter den nye terrorparagraf.

3F'eren Preben Mikkelsen blev som den eneste frikendt i sagen. Retten mente ikke, at han støttede terror, da han havde plakater for Fighters+Lovers hængende i sin pølsevogn.

Alligevel er han ikke glad for dommen.

- Jeg er forarget, ophidset og dybt rystet over, at de andre blev dømt, siger Preben Mikkelsen uden for Østre Landsret.

- Retten mente, at både PFLP og FARC er terrororganisationer, der har til formål at skræmme befolkningen.

Preben Mikkelsen har igennem sagen argumenteret for, at de to oprørsgrupper kæmper en væbnet kamp for demokratiske rettigheder i lande, hvor mennesker ikke har demokratiske rettigheder.

Faglig klub er næste på bænken

- Så havde den colombianske udenrigsminister ret, da han forleden sagde, at den colombianske stat arbejder tæt sammen med de danske anklagemyndigheder for at få os dømt. Det er noget svineri, at et fremmed land har været med til at dømme mine kammerater, siger pølsemanden.

Politiets anklagermyndighed har afventet denne sag, før de ville efterforske sagen om Den Faglige Klub i TIB i København, der er en gruppe medlemmer, der er blevet politianmeldt for at sende penge til et bibliotek bygget af FARC i Colombia.

- Det her får uoverskuelige konsekvenser for alt solidaritetsarbejde i Danmark. Den her dom betyder, at solidaritetsarbejdet bliver kriminaliseret, udtaler Preben Mikkelsen.

Advokat vil anke dommen

Ifølge Ritzau vil de tiltaltes advokat, Thorkild Høyer, prøve at få sagen forelagt Højesteret, fordi de to afgørelser i by- og landsret strider mod hinanden. Siger procesbevillingsnævnet nej til det, er næste skridt Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg.