Jeg faldt til ro som anlægsgartner
Efter at have prøvet både frisøruddannelsen og gøglerskolen har 27-årige Maria Lemvigh-Hammer fundet kaldet som anlægsgartner.
Det kan være tungt arbejde at være anlægsgartner. (Foto: Maria Lemvigh-Hammer) Jeg har haft svært ved at finde ud af, hvad jeg ville arbejde med. Jeg havde aldrig gennemført en uddannelse, før jeg blev anlægsgartner. Det faldt jeg lidt til ro med, og nu har jeg arbejdet hos Randers Kommunes vejvæsens driftsafdeling siden februar.
Det er meget de mennesker, jeg arbejder sammen med, der gør det til en god arbejdsplads. Vi arbejder meget to og to, og jeg går sammen med min kollega Mads hver dag.
Man skal næsten have det bedre med sin makker end med dem derhjemme, for man er næsten sammen med sin kollega i flere timer af døgnet end med familien.
Jeg er ikke den boglige type, og det betyder rigtigt meget for mig, at jeg arbejder udenfor, for man bliver ikke dvask på samme måde, som hvis man sidder stille indenfor.
Det fedeste er at gå ude den første forårsdag på året. Det kan slet ikke beskrives, hvor fedt det er. Og så det, at man kan bruge sin kreativitet. Men der mangler måske lidt udfordringer i mit arbejde nu, og på et tidspunkt kunne jeg godt tænke mig at prøve at blive graver på en kirkegård.
Entusiastisk soldat
For to et halvt år siden meldte jeg mig ind i Hjemmeværnet, fordi jeg trængte til lidt forandring i mit liv, og jeg blev fuldstændig bidt af det.
Det er fedt, at man skal overskride nogle grænser, og at man kan hjælpe til i forskellige situationer.
Anlægsgartner
Som anlægsgartner lærer du både at lægge en flise flot og få kendskab til alskens planter og træer.
Mulighederne for arbejdspladser varierer lige fra parker til vejvæsen og fra offentlig til privat. Sikkert er det dog, at du skal holde af at være ude i al slags vejr.
Uddannelsen tager knap fire år, og du skal have afsluttet folkeskolen for at blive optaget.
Læs om uddannelsen til anlægsgartner.