3F vil øge mænds sundhed

3F tager positivt imod et forslag fra fødevareministeren om at samarbejde om at øge danske mænds sundhed.

Nye tal viser, at især mænd ikke spiser de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. Derfor vil 3F og fødevareministeren nu samarbejde om at øge mænds sundhed. (Arkivfoto)Nye tal viser, at især mænd ikke spiser de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. Derfor vil 3F og fødevareministeren nu samarbejde om at øge mænds sundhed. (Arkivfoto)

Danske mænd spiser stadig ikke nok frugt og grønt. Det vil 3F i samarbejde med Fødevareministeriet nu gøre noget ved.

En ny rapport fra Fødevareinstituttet viser nemlig, at tallene er stagneret efter en årrække, hvor danskerne har spist mindre fedt og mere frugt og grønt. Og der er stadig langt op til de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. Især mændene halter bagud, idet de kun spiser omkring halvdelen af den anbefalede daglige mængde frugt og grønt. Derfor har fødevareminister Eva Kjer Hansen kontaktet 3F for at indgå et samarbejde om at få de danske mænd til at spise sundere.

- Vi har erfaringer med, at vi bedst når mændene med de sunde budskaber gennem arbejdspladserne. Derfor håber jeg, at få et samarbejde med blandt andet 3F om en indsats, der skal få mændene til at spise sundere, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Gode erfaringer fra tidligere

Det initiativ hilser 3F velkommen.

- 3F har gennem flere år fokuseret på vores medlemmers spisevaner, og med denne undersøgelse må vi konstatere, at der desværre stadig er et stykke vej op til den anbefalede mængde frugt og grønt, siger forbundsformand for 3F, Poul Erik Skov Christensen.

3F har gode erfaringer med kampagner om sundere mad på arbejdspladsen og ser derfor frem til et samarbejde med Fødevareministeriet.

- Vi ved fra vores tidligere og nuværende kampagner, "Mad på arbejde", "Gi' madpakken en hånd" og "Mad til Mere", at vores medlemmer er interesserede i at leve sundere, men at de helst skal hjælpes lidt på vej for at komme i gang, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han ser dog gerne, at der også igangsættes undersøgelser, der for eksempel kan vise, hvilke socialgrupper, der spiser mindst frugt og grønt, så indsatsen kan målrettes endnu bedre.