3F'ere spiser usunde madpakker

Når 3F'ere selv skal sørge for frokost på jobbet, er resultatet ofte en usund madpakke, viser ny undersøgelse. Flere sundhedstilbud er løsningen, mener ekspert.

Seks ud af 10 3F'ere sørger selv for frokost på jobbet i form af en medbragt madpakke. Men næsten halvdelen af madpakkespiserne har ikke noget grønt med på madpakken, viser en undersøgelse blandt 3F'erne i Fagbladets webpanel.

De usunde madpakkevaner overrasker ikke Margit Groth, seniorforsker ved Fødevareinstituttet.

- Det sunde valg skal være det lette valg. Og det er det ikke for 3F'erne, fordi mange har begrænset adgang til sundhedstilbud på jobbet som for eksempel kantineordning, siger hun.


Flere tilbud øger sundheden

Og det kan lade sig gøre at sætte fokus på sundhed, selvom medarbejderne ikke har adgang til kantineordning, mener Margit Groth.

Hun foreslår blandt andet, at arbejdsgiveren indfører frugtordning, opstiller vandautomater i stedet for sodavandsautomater og sandwichautomater i stedet for slikautomater.

- Vi ved, at sådanne tiltag virker. Medarbejderne spiser mindre fedt og mere frugt og grønt, hvis de har adgang til disse tilbud, siger hun.