7 til den flade

Frokostkokken Rasmus Bredahl har følgende tip til, hvordan madpakken bliver sund og lækker.

1. Køb en skarp kniv og et spækbræt.

2. Køb hele stykker pålæg, og skær selv. Skiveskåret pålæg er langt dyrere og har kortere holdbarhed.

3. Køb frisk rugbrød, og opbevar det ved stuetemperatur i en lufttæt pose.

4. Brug en mager friskost i stedet for smør. Det er sundere og giver en frisk smag.

5. Brug sprøde grøntsager som ikke væsker, for eksempel agurk, radise, løg, peberfrugt og salat. Undgå tomater, de smatter og gør brødet blødt.

6. Køb en god stødsikker madkasse og eventuelt en køletaske.

7. Fyld en halvliters vandflaske med vand og læg den i fryseren om aftenen. Læg flasken sammen med madpakken i tasken. Det holder madpakken kold og giver dejlig frisk vand til.