15.000 ledige i byggeriet

Samtidig med der blev åbnet for ansøgninger til renoveringspuljen, runder byggeledigheden 15.000 personer.

15.000 personer - svarende til 13 procent af de dagpengeforsikrede - var uden arbejde i uge 11. (Arkivfoto.)15.000 personer - svarende til 13 procent af de dagpengeforsikrede - var uden arbejde i uge 11. (Arkivfoto.)

Byggeriets ledighed fortsætter med at stige.

15.000 personer - svarende til 13 procent af de dagpengeforsikrede - var uden arbejde i uge 11 (fra 09.-15.03.). Det viser den seneste opgørelse fra BAT-kartellet, byggefagforbundenes samarbejdsorganisation. Der er tale om mere end en tredobling af ledigheden siden samme tidspunkt sidste år.

Efter nærmest en eksplosion i ledigheden i årets første to måneder, stiger ledigheden nu knap så dramatisk.

De nyeste ledighedstal kommer samtidig med, at Erhvervs- og Byggestyrelsens åbnede for ansøgninger til regeringens særlige renoveringspulje på samlet 1,5 milliarder kroner.

- Det bliver meget interessant at følge ledighedstallene i den nærmeste tid. Forhåbentlig vil puljen hurtigt skabe nye arbejdspladser. Omvendt har snak og forberedelser af renoveringspuljen været med til at skabe dødvande de seneste mange uger, siger Gunde Odgaard, sekretariatsleder i BAT.




2-6.000 nye job

Renoveringspuljen kan ifølge BAT skabe 4.000-6.000 ekstra job afhængig af hvilke typer arbejder, der udføres for pengene. Dansk Byggeri vurderer, at beskæftigelseseffekten alene i byggeriet er på knap 2.000 arbejdspladser.

- Under alle omstændigheder er renoveringspuljen blot en dråbe i havet uden langvarig effekt, men den kan forhåbentlig være med til at tage toppen af ledigheden, og måske også få gang i private investeringer, siger Gunde Odgaard.

- Man kan ikke udelukke, at en del boligejere, som får afslag på penge fra puljen, alligevel gennemfører de boligforbedringer, som de har indhentet tilbud på.

Han er i øvrigt stærkt uenig med statsminister Lars Løkke Rasmussen i vurderingen af behovet for nye initiativer.

- Krisens dybde er ikke til, at vi klatmaler. Krisen kræver, at vi sætter aktivitet i gang af et sådant omfang og gennem så lang tid, at vi klarer os bedre gennem krisen end de andre, lyder Gunde Odgaards vurdering.