Mærsk bryder flest love på Nordsøen
A.P. Møller-Mærsk er britisk mester i overtrædelser af regler om sikkerhed i Nordsøen. Det skyldes ifølge Mærsk, at platforme var i dårlig stand, da selskabet overtog dem.
A.P. Møller-Mærsk har store problemer med sikkerheden på sine olieplatforme i Nordsøen.
Den danske gigant er uden konkurrence den koncern, der overtræder flest arbejdsmiljø- og sikkerhedslove i den britiske del af Nordsøen. Det viser tal fra det britiske arbejdstilsyn.
Ikke færre end 92 gange har Mærsk-koncernen brudt regler om arbejdsmiljø og sikkerhed i den britiske del af Nordsøen siden 2006.
Den næste på listen er Shell, der har overtrådt de britiske arbejdsmiljølove 46 gange. BP, der stod bag oliekatastrofen i den Mexicanske Golf, har brudt loven 19 gange, ifølge tilsynet.
Forbund: Store problemer med sikkerheden
De mange lovovertrædelser betyder, at Mærsk-koncernen har fået 35 påbud fra Arbejdstilsynet i Storbritannien. Fem gange har Mærsk fået besked på øjeblikkeligt at lukke produktionen på grund af sikkerhedsproblemer. Det er sket to gange i år.
Det britiske arbejdstilsyn, HSE, ønsker ikke at kommentere Mærsks indsats, men pointerer, at der skal være alvorlig risiko for personskader, før tilsynet skrider til en lukning af en olieplatform.
- Mærsk har store problemer med sin sikkerhedskultur, og det falder tilbage på ledelsen på selskabets platforme. Vi får løbende klager over forholdene fra vores medlemmer, siger Jake Molloy, der er faglig sekretær i forbundet RMT og står i spidsen for 4.500 oliearbejdere.
Mærsk: Platforme var i dårlig stand
Ifølge Maersk Oil skyldes de mange lovbrud, at selskabet i 2005 købte en række installationer, der ikke levede op til selskabets standarder.
- Vi har arbejdet hårdt på at forbedre de britiske platforme lige siden, men de halter desværre stadig efter resten af selskabet. Det er påbudene et vidnesbyrd om, siger direktør i Maersk Oil, Martin Rune Pedersen.
Han forsikrer, at Mærsk aldrig sætter produktion over sikkerhed.
- Vi anerkender, at vi kan forbedre indsatsen og vi har investeret betydelige resurser i at identificere årsagerne og sætte programmer i gang for at afhjælpe områder med problemer, siger Martin Rune Pedersen.