Mesterkok dropper sag om pis på restaurant

Kokkeelev, som skrev på Facebook, at fynsk mesterkok pissede op ad sin restaurant, slap for straf på 40.000 kroner.

Selv om du er sur på din chef, skal du ikke lade galden flyde over på Facebook. En kokkeelev var heldig og slap for sagsanlæg på 40.000 kroner. ((Modelfoto: Colourbox).)Selv om du er sur på din chef, skal du ikke lade galden flyde over på Facebook. En kokkeelev var heldig og slap for sagsanlæg på 40.000 kroner. ((Modelfoto: Colourbox).)

Kokkeelever må af og til finde sig i fornærmelser fra kokken i køkkenet. Men det sker sjældent, at mesterkokken må lægge ører til ukvemsord fra sin elev.

Det skete dog for en kok, som har lavet gourmetmad på en af Fyns fineste restauranter, som han samtidig var leder og medejer af:

”Denne mand bliver omtalt som mesterkok i avisen og jeg tænker WTF???!!!”, skrev eleven i februar i år på sin side på Facebook og fortsatte:

”Han drikker som et svin, pisser op af sin restaurant, brækker sig inde på brasseriet kl. 5 om morgenen over det hele som eleverne skal samle op, tror han kan narre alle og tror han virkelig kan lave mad. Det eneste han kan finde ud af er at æde al det mad vi har lavet og så skal vi starte forfra.”

Dropper krav på 40.000 kroner

Den fynske kok kaldte udtalelserne for ”stærkt ærekrænkende” og krævede 40.000 kroner i erstatning fra sin tidligere elev.

Men eleven slap med skrækken. For kokken trak forleden sit krav tilbage – lige inden sagen skulle afgøres i byretten.

Eleven er medlem af 3F – og fagforbundet havde indkaldt flere vidner i sagen:

- Vi er tilfredse med, at arbejdsgiveren har trukket sagen. Jeg tror ikke, at kokken havde vundet sagen, for vi havde flere vidner, der kunne fortælle om tilsvarende episoder i spisestedets køkken, siger Regnar Hansen, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS.

3F: Pas på med udtalelser på nettet

Da den faglige sekretær hørte om sagen, opfordrede han medlemmet til straks at fjerne teksten fra Facebook, hvilket 3F'eren gjorde.

- Som medarbejder skal man være varsom med, hvad man skriver af barske sager om sin arbejdsgiver på en hjemmeside, som alle kan læse, siger Regnar Hansen.

Nyhedsbrevet 3F erfarer, at mesterkokken nu ikke længere er leder og ejer af den fornemme restaurant på Fyn.