Gode morgenrutiner giver overskud
En hæslig start på morgenen kan forfølge dig hele dagen, så få styr på de gode morgenrutiner.
En god start på morgenen sætter en god stemning for resten af arbejdsdagen - både for forældre og børn. (Foto: Colourbox) Morgener, hvor ungerne nærmest bliver smidt ud af døren med morgenmaden i den ene hånd og tandbørsten i den anden, giver ikke andet end stress for hele familien. Og den stress og den dårlige samvittighed over for børnene kan hænge ved hele dagen.
Derfor er det vigtigt at få nogle gode morgenrutiner. Og det har Dorthe Rindbo nogle gode råd til. Hun er selvstændig stresscoach, forfatter og har sin egen brevkasse i BT.
- Få dig en god nattesøvn. Der er intet værre end at starte en morgen på for lidt søvn.
You snooze, you loose
Nøgleordene for en god morgenrutine er tid og planlægning, og ifølge Dorthe Rindbo, så er det godt givet ud at stå lidt før op om morgenen, så man kan nå sine ritualer uden at stresse. For forældres stress stresser faktisk børn.
- Måske er det bare en halv time, det drejer sig om, men hav god tid om morgenen. Lad være med at snooze vækkeuret i timevis, for du får alligevel ingen kvalitetssøvn ud af det.
Dorthe Rindbo råder, at man finder ud af, hvor meget tid man bruger om morgenen. På den måde kan man se, hvornår man skal stille sit vækkeur.
- Og så læg noget buffertid ind. Vi har oftest brug for mere tid, end vi regner med. Især med mindre børn, forklarer Dorthe Rindbo.
En god dag
Har du haft tiden til dig selv og din familie om morgenen, smitter det gode humør af på jobbet. Men det kræver, at man er nærværende. Mange har ifølge stresscoachen en tendens til at have tankerne fokuseret på det, der skal ske imorgen, eller det som skete igår.
- Prøv at lægge mærke til, hvilke tanker du har, når du for eksempel står og smører madpakker om morgenen. Er de negative eller postive? Negative tanker kan i den grad avle negativ adfærd, forklarer Dorthe Rindbo og fortsætter:
- Det kræver arbejde, men man kan faktisk styre sine tanker hen mod det positive, og hvem vil i virkeligheden bruge så meget energi på at tænke negativt, hvis man kan undgå det?