Det siger de efter dom i Vejlesagen

Konsekvens:: Debatten om konflikten i Vejle fortsætter, selv om Arbejdsretten har afsagt dom i sagen om Vejlegården. Her er et overblik over meldinger fra politikere, eksperter og aktører om de konsekvenser, afgørelsen kan få.

Debatten om konflikten i Vejle fortsætter, selv om Arbejdsretten har afsagt dom i sagen om Vejlegården. (Foto: Harry Nielsen)Debatten om konflikten i Vejle fortsætter, selv om Arbejdsretten har afsagt dom i sagen om Vejlegården. (Foto: Harry Nielsen)

3F og Amin Skov

Tina Møller Madsen, gruppeformand 3F: "Vi er bestemt klar til på ny at forsøge at finde en forhandlingsløsning med restauratøren. Og med afgørelsen i Arbejdsretten kender begge parter rammerne for en fortsat konflikt”.

Amin Skov Badrbeigi, indehaver af Vejlegården: ”Det er helt udelukket, at jeg tegner overenskomst med 3F. Jeg kan ikke forhandle med en organisation, hvis motto er: ret ind, kæft, trit og retning. Det er en stor skuffelse, at Arbejdsretten ikke kan differentiere mellem virksomheder med en god landsdækkende dansk overenskomst og polske tilstande”.

Forskeren og de kristelige

Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker: "Frem for alt har 3F markeret sig som en aktør, der værner om den danske arbejdsmarkedsmodel. Hvis man havde underkendt 3F's mulighed for at konflikte, selv om der er en overenskomst, så ville det i den grad have ændret på den danske arbejdsmarkedsmodel”.

Karsten Høgild, formand Kristelig Arbejdsgiverforening: ”Vi er ærgerlige over, at Arbejdsretten ikke benyttede muligheden til at fastlægge en praksis, der kunne betyde, at det i en konflikt har en betydning, om en virksomhed har overenskomst eller ej. Det ville Arbejdsretten ikke, og det er et nederlag for den danske model."

Ministeren og oppositionen

Mette Frederiksen (S), beskæftigelsesminister: "Selvom langt de fleste forhold på arbejdsmarkedet løses i mindelighed omkring forhandlingsbordet, så er retten til at konflikte afgørende, for den måde arbejdsmarkedet fungerer på”.

Joachim B. Olsen (Liberal Alliance): ”Vi er netop nu ved at lægge sidste hånd på et nyt lovforslag, som vil gøre det umuligt for en fagforening at etablere sympatikonflikter mod en virksomhed, hvis det er under 50 procent af de ansatte, der er medlemmer i fagforeningen.”

Hr. og fru Danmark

Niels Roland Mortensen, Facebook-debattør: "Tillykke til Danmark. Jeg håber sagens kendelse også bliver en øjenåbner for dem, som tror, at løn og ansættelsesvilkår er noget, der besluttes i folketinget".

Susanne Hulvej Henriksen, Facebook-debattør: "Godt jeg ikke er medlem af 3F. Og jeg bliver det ALDRIG. Tænk at de vil være bekendt at "knuse" "den lille mand". Stå fast Amin! Du har befolkningens støtte".