Konflikt mod bryghus fortsætter
3F-afdelinger er tilfredse med, at Nørrebro Bryghus nu har accepteret en overenskomst for bryggeriet. Bryghusets direktør er også tilfreds, men blokaden mod restauranten fortsætter.
Konflikten mod restaurant Nørrebro Bryghus fortsætter. Billedet er fra en tidligere demonstration. (Foto: Per Daugaard) På den ene side tilfredshed med, at Nørrebro Bryghus nu har accepteret at indgå en overenskomst med 3F uden betingelser. På den anden side en erkendelse af, at det ikke længere er muligt at lægge det samme pres for at få hele virksomheden dækket af en 3F-aftale.
Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Finn Sørensen, der er næstformand i 3F Industri og Service i København.
Afdelingen har sammen med 3F Hotel og Restauration været i konflikt med Nørrebro Bryghus de sidste fem måneder. En konflikt, som mandag tog en overraskende drejning, da der midt i sagsbehandlingen i Arbejdsretten blev nikket ja til en overenskomst for det bryggeri, Nørrebro Bryghus har etableret i Hedehusene.
- Det er klart, at vi hellere havde set en samlet løsning, som vi kender fra andre restaurationsbryggerier. På den anden side er det nu slået fast, at mikrobryggerier med eget produktionssted er 3F's område. Og at vi har krav på en overenskomst, selvom de ansatte på bryggeriet i forvejen var omfattet af den samme aftale, som medarbejderne i restauranten, siger Finn Sørensen.
Han oplyser, at Nørrebro Bryghus tidligere har tilbudt en overenskomst for bryggeriet, men hver gang er der fulgt betingelser med.
- Det var først i Arbejdsretten de accepterede en aftale uden betingelser, og så slog vi selvfølgelig til, siger Finn Sørensen.
Med aftalen bortfalder de sympatikonflikter, der har været rettet mod bryggeriet. Men konflikten mod restauranten i Ryesgade i København kan fortsætte.
- Og det gør den - i hvert fald indtil Arbejdsretten har afsagt den endelige dom, siger Finn Sørensen.
Mere fleksibel overenskomst
Arbejdsrettens tre dommere skal afgøre, om LO-forbundenes sympatikonflikter mod restauranten er ulovlige. Ifølge bryghuset har sympatiaktionerne været for vidtgående, og i Arbejdsretten påpegede bryggeridirektør Anders Kissmeyer desuden, at de ansatte i forvejen er omfattet af en overenskomst, som de er glade for.
- Medarbejderne har intet ønske om en aftale med 3F, og som arbejdsgiver mener jeg, at den overenskomst, 3F har tilbudt, er for ufleksibel, forklarede Anders Kissmeyer i Arbejdsretten.
Han har det imidlertid helt fint med at indgå en aftale med 3F for de for tiden to medarbejdere i Hedehusene. De vil blive omfattet af en tiltrædelsesaftale til Industriens Overenskomst, mens det er den såkaldte Horesta-overenskomst, der har været i spil i forhold til restauranten.
- De to medarbejdere i Hedehusene har ikke givet udtryk for problemer med at blive omfattet af en 3F-aftale. Og Industriens Overenskomst er mere fleksibel i forhold til at drive bryggeri, end Horesta-overenskomsten er i forhold til at drive restaurant, siger Anders Kissmeyer til 3F.dk.
Arbejdsrettens dom offentliggøres på det prosaiske tidspunkt: Den 12. i 12. klokken 12.