Bøde til polsk byggefirma for ulovligt arbejde

CKJ Entreprise har fået bøde for ikke at være registreret i RUT-registret over udstationerende virksomheder

Mogens Larsen, i midten ved en af demonstrationerne foran byggepladsen i Skævinge, er tilfreds med, at det politiet har givet det polske firma en bøde - den er blot alt for lille.  (Foto: Harry Nielsen)Mogens Larsen, i midten ved en af demonstrationerne foran byggepladsen i Skævinge, er tilfreds med, at det politiet har givet det polske firma en bøde - den er blot alt for lille. (Foto: Harry Nielsen)

Det polske entreprenørfirma CKJ Entreprise er ikke bare blevet fyret af bygherren Estate Invest og taget fra arbejdet med at ombygge Skævinge rådhus.

Firmaet har også fået en bøde på 5.000 kroner for at have arbejdet ulovligt i Danmark. CKJ er ikke tilmeldt det særlige register for udstationerende virksomheder, der opererer i Danmark, det såkaldte RUT-register.

Det er Nordsjællands politi, der har udstedt sigtelse og bøde for den manglende registrering.

Politiassistent Michael Dettmann oplyser, at det polske firma har erkendt overtrædelsen og i forbindelse med politiets besøg på byggepladsen også har betalt bøden.

Det er den første bøde i Nordsjællands politi for manglende RUT-registrering, oplyser politiassistenten.

Ud over politiet deltog også repræsentanter for Skat ved aktionen mod det polske firma på byggepladsen i Skævinge.

Det er faglig medarbejder i TIB Nordøstsjælland Mogens Larsen, som har meldt CKJ til politiet efter at have konstateret, at firmaet ikke er registreret.

- Det er godt, at politiet har sigtet firmaet og også givet en bøde, og jeg ved, at en bøde på 5.000 kroner er den standardbøde, som ministerierne har anbefalet. Men vi har truffet det polske firma i landet i mindst et år, og man kan kun gætte på, hvad det har kunnet unddrage i skat og moms i den periode. Og i den sammenhæng, så er en bøde på 5.000 kroner jo ingenting, siger Mogens Larsen til Nyhedsbrevet3F.


Sympatikonflikt afblæst

Med fyringen af CKJ Entreprise fra ombygningen af Skævinge rådhus, er fagbevægelsens sympatikonflikt omhandlende alt arbejde på byggepladsen samtidig hævet.

- Men vi holder pladsen under observation, når vi er på de kanter, men senest her tirsdag morgen har vi konstateret, at der ikke er aktivitet. Vi derfor både tror og håber, at bygherren mener det alvorligt og vil have udført det resterende arbejde på overenskomstmæssige vilkår, siger Mogens Larsen.

Skævinge rådhus ombygges til 18 lejligheder og kontorer. Rådhuset blev overflødigt som kommunal administration, da Skævinge kommune i forbindelse med kommunalreformen blev slået sammen med Hillerød.