Ingen dansk hjælp til søfolk i stikken
I Korsør ligger det fallitramte skib "Dover" stadig med 18 søfolk ombord. Søfartsstyrelsen bekymrer sig meget om skibet. Men der er ingen hjælp til søfolkene.
Det fallitramte skib "Dover" i Korsør har 18 søfolk fra Filippinerne og Polen ombord. De har ikke fået løn siden april. De har ikke råd til at rejse hjem. Og de har kun mad til de næste to døgn.
(Foto: Finn John Carlsen) I sidste uge fik søfartens myndigheder travlt med at se nærmere på skibet "Dover" i Korsør Havn.
Skibet ligger stille og dets rederi er gået fallit. Men lasten er fuld af en blanding af glycerin og methanol. Og ombord er 18 søfolk fra Filippinerne og Polen. De har ikke fået løn siden april. De har ikke råd til at rejse hjem. Og de har kun mad til de næste to døgn.
Søfartsstyrelsen har fjernet skibets papirer og vigtige dele fra maskinen. Det er sket af hensyn til sikkerheden og for at hindre skibet i at sejle.
Kræver hjælp til sømænd
Der har hidtil ikke været nogen form for hjælp til søfolkene fra officiel dansk side. Det påpeger 3F og det internationale transportforbund ITF.
- Åbenbart vil ingen vedkende sig ansvar for søfolkene. Myndighederne har endnu ikke spurgt til besætningen eller forsøgt at løse deres problemer. Jeg håber ikke denne ligegyldighed og mangel på forståelse fortsætter, siger ITF's skibsinspektør Morten Bach.
Han har kontaktet Søfartsstyrelsens direktør og bedt om indsats straks. Det sker desuden med henvisning til de internationale aftaler, Danmark har skrevet under på.
Få kommentarer
Søfartsstyrelsen holder lukket hele fredag. Nyhedsbrevet 3F har været i kontakt med styrelsens pressefolk. Men det har ikke været muligt at få ret mange svar.
- Vi ser på sagen i øjeblikket. Mere kan jeg ikke sige, lyder det fra Christoffer Muusmann, der er kommunikationsmedarbejder i Søfartsstyrelsen.
Der er også lukket for "Dover"s sattelit-telefon. Dermed er besætningens mulighed for kontakt til omverdenen yderst begrænset.
Skibets kaptajn kan for eksempel ikke komme i kontakt med myndighederne på Malta. Her er skibet indregistreret. Men ifølge ITF kan søfolkene ikke vente hjælp fra den kant. ITF har til gengæld lånt kaptajnen ombord penge til at købe en mobiltelefon, så Søfartsstyrelsen kan komme i kontakt med ham.