Maden er blevet så dyr
De høje madpriser har bidt sig fast, og selv om Ditte og Thomas Andersen jagter tilbud og sparer, hvor der spares kan, er det ikke nok. Slet ikke med to små drenge. Derfor er Thomas nødt til at køre lastbil 60-70 timer om ugen.
Fristelserne er mange, men et skarpt øje på indkøbssedlen er med til at holde udgifterne nede for Gitte og Thomas Andersen. ((Foto: Niels Åge Skovbo).) Thomas har stillet lastbilen tidligt i dag. Det er tirsdag, og han har lovet Ditte, at de skal på det månedlige storindkøb i Bilka. For i morgen er det hans 27-års-fødselsdag og i weekenden kommer hele familien.
Ditte har skrevet en lang dosmerseddel. En stor del er ugens tilbud. Dem fandt de, da de nærlæste stakken af tilbudsaviser om søndagen.
Og der er nok andet at bruge penge på, når man er en ung børnefamilie, har en gammel stationcar og for et par år siden købte et rødt murstenshus på 155 m2 i Vorning mellem Randers og Viborg. Og så er der dagplejen, forsikringerne, varmen og alt det andet, der skal betales.
Alt i alt løber det hele meget godt rundt og endda med et lille overskud. Det har de det bedst med. Selv om det betyder, at Thomas hver uge har 60-70 timer i lastbilen. Som social- og sundhedsassistent har Ditte fuld løn under sin barsel, ellers så det da rent galt ud med alle de timer i lastbilen.
Tilbudsbleerne er dyrere
Det med priserne har Ditte helt tjek på. Målbevidst skridter hun hen til afdelingen med bleer. Tilbudsavisen lokker med tre pakker Pampers for 189 kroner. Men så tager Ditte mobiltelefonen frem og regner på stykprisen. Den er langt dyrere end dem fra Baby Care, så det bliver i stedet fire pakker af dem til normalpris.
Til gengæld kan hun få fem pakker haleklude til kun 50 kroner, og det er faktisk to kroner billigere pr. pakke end discount fra Fakta, siger hun og tager ti pakker.
I grøntsagsafdelingen ryger der både, løg, rød peber, gulerødder, hvidkål, broccoli, æbler, appelsiner og agurker i vognen.
- Det er blevet rigtig, rigtig dyrt at leve sundt, og det hænger ikke særlig godt sammen med, at Sundhedsstyrelsen anbefaler seks om dagen, siger Ditte. Men drengene skal have grøntsagsmos, og det er trods alt billigere at lave det selv.
Bonen er 89 cm lang
Thomas er faldet over fem pakker pålæg til 55 kroner. De ryger i den store 400 liters fryser, som Thomas fik billigere, fordi den havde fået en lille ridse under transporten.
Da Ditte og Thomas er kommet gennem kassen, har de brugt 1.718 kroner. Men så er begge indkøbsvogne også godt fyldte, og kassebonen, ja, den er forresten 89 centimeter lang.