Lærlinge udløser stort overskud

Plus: Det giver overskud på mindst 95.000 kroner, når transportfirmaer ansætter en lærling. Det viser ny beregning fra 3F og DI.

Vognmænd og andre transportfirmaer får overskud, når de ansætter lærlinge. Her er to transportlærlinge netop kåret som Danmarks bedste. (Foto: Messecenter Herning)Vognmænd og andre transportfirmaer får overskud, når de ansætter lærlinge. Her er to transportlærlinge netop kåret som Danmarks bedste. (Foto: Messecenter Herning)

Ansæt en lærling. Det betaler sig. Sådan bør firmaer i transportbranchen tænke, hvis de går efter flotte tal på bundlinjen.

Det viser nye tal fra 3F's Transportgruppe og ATL, der er en del af DI. Beregningen viser, at firmaer, der ansætter lærlinge, kan regne med et overskud på mindst 95.000 kroner, når læretiden er slut.

3F og ATL har set på en række eksempler på lærlinge, der er udlært i transportvirksomheder. De viser, at lærlinge giver et overskud på mellem 95.401 kroner og 200.722 kroner.

En god investering

Der er også plus på bundlinjen, selvom man trækker statens præmie på op til 70.000 kroner til praktikpladser fra. Uden tilskud er det højeste overskud på cirka 130.000 kroner.

3F og ATL har altid slået på, at lærlinge er en god investering for både samfund, lærlinge og virksomheder. Nu er der dokumentation for, at flere lærepladser er en god forretning. Og de to organisationer håber, tallene kan åbne øjne hos flere virksomheder.

Ifølge 3F og ATL tyder alt på, at transportbranchen får brug for meget mere uddannet arbejdskraft i de kommende år. Og flere lærlinge kan sikre branchen.

Sikre job

3F's Transportgruppe slår på, at flere lærepladser ikke kun er til fordel for virksomhederne.

- På transportområdet er en læreplads en næsten sikker vej til job. Det meste af uddannelsen foregår på en virksomhed. Her får man får alle de beviser, certifikater og kvalifikationer, der er brug for, hvis man vil sikre sig et job på fremtidens arbejdsmarked, siger Jørgen Aarestrup, der er forhandlingssekretær i 3F's Transportgruppe.

2011 blev det år, hvor der blev indgået flest uddannelsesaftaler på transportområdet. I alt 1.741 uddannelsesaftaler.