30 taxa-overfald i år

Overfald nummer 30 mod en dansk taxachauffør siden jul blev registreret først i juli. Politikerne vil fortsat ikke lovgive om overvågning, imens får chaufførerne tæsk.

Mindst 30 taxachauffører er blevet overfaldet. Alligevel vil regeringen ikke indføre videoovervågning ved lov. (Foto: Søren Zeuth)Mindst 30 taxachauffører er blevet overfaldet. Alligevel vil regeringen ikke indføre videoovervågning ved lov. (Foto: Søren Zeuth)

En brosten, et kvælergreb og knytnæver samt en håndfuld kradsende negle.

Sådan ser nogle af de våben ud, der siden foråret blev til sommer, er blevet brugt af kunder mod taxichauffører, imens de passede deres arbejde.

I alt er mindst 30 taxachauffører blevet udsat for grove overfald siden jul. Det fortæller den løbende opgørelse som Taxachaufførernes Landsklub foretager sammen med Fagbladet 3F.

Opgørelsen rummer alene de overfald som chauffører, 3F-afdelinger og tillidsfolk selv indberetter suppleret med sager omtalt i pressen.

- Det betyder at tallet er langt højere i virkeligheden. Men alligevel har politikerne med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i spidsen i løbet af foråret afvist at gøre noget som helst for at løse problemerne, siger næstformand i Taxachaufførernes Landsklub Jens Laursen, der er taxachauffør i Randers.

Nej til videoovervågning

Han henviser til, at beskæftigelsesministeren sammen med justitsminister Lene Espersen (K) tidligere på året afviste et forslag fra taxachaufførerne og 3F om at indføre lov-tvungen videoovervågning i landets taxa'er.

Videoovervågning koster omkring 4.000 kroner pr. taxa, og tidligere i år beskrev Nyhedsbrevet 3F, hvordan overvågning har virket præventivt i byer som Kolding.

Se listen over de 30 overfald her:

Se listen over de 30 overfald her: