Få flere drikkepenge
Der er mange penge at hente, hvis du formår at give kunderne en god betjening, så de får lyst til at give dig drikkepenge.
Husk at medbringe smilet og det gode humør på arbejdet, hvis du vil sikre dig flere drikkepenge. (Foto: Colourbox) Vi har spurgt tjener Mie Nørgaard Rasmussen fra Restaurant Kanalen på Christianshavn i København om, hvordan man som tjener kan give kunderne lyst til at lade lidt ekstra kroner falde.
- Det bedste råd er at smile. Helt grundlæggende handler det om at vise overskud og om at give gæsterne en god oplevelse, siger Mie Nørgaard Rasmussen.
- Man kan også give folk lidt ekstra. Det kan være et ekstra glas vin, en lille småkage eller et stykke chokolade til kaffen, fortsætter hun.
Sørg for underholdning
Folk i godt humør giver flere drikkepenge, end folk der keder sig.
- Underhold gerne folk. Fortæl gerne en lille historie. Det kan være om maden eller vinen, råder Mie Nørgaard Rasmussen.
Du må meget gerne dele lidt ud af dig selv, dog uden at det bliver alt for personligt.
- Tit har vi for eksempel haft nybagte forældre, der er ude og spise for første gang. Det kan man bruge til at fortælle om første gang, men selv var ude og spise efter at have fået barn og fortælle, at man godt kan huske, hvordan det var, siger tjeneren fra Restaurant Kanalen.
Personlig betjening
Der findes dog ikke én rigtig måde at gøre sig fortjent til flere drikkepenge. Forskellige gæster kræver nemlig forskellig behandling.
- Det er et spørgsmål om at læse folk og kunne se, hvad de er der efter. Det kan være, at gæsterne er en gruppe forretningsfolk, som bare er kommet for at spise i fred. De giver også drikkepenge for at få en diskret betjening, hvor man måske bare prikker en af dem på skulderen i stedet for at afbryde hele selskabet, siger Mie Nørgaard Rasmussen.