Pas på du ikke går glip af millioner

Ulykke på jobbet: Få gode råd, hvis uheldet er ude, og du skal anmelde en arbejdsulykke.

Betonarbejder Henrik Frederiksen faldt fra en stige og mistede en del af sine arbejdsevne. Han var nær gået glip af sin erstatning på knap to millioner kroner, fordi han tøvede med at anmelde skaden.  (Foto: Joakim Rode)Betonarbejder Henrik Frederiksen faldt fra en stige og mistede en del af sine arbejdsevne. Han var nær gået glip af sin erstatning på knap to millioner kroner, fordi han tøvede med at anmelde skaden. (Foto: Joakim Rode)

En ulykke kommer sjældent alene. Kommer du til skade på jobbet, kan det blive en ekstra ulykke, hvis du ikke får den anmeldt i tide og går glip af erstatning.

Det kan blive dyrt. For mister du noget af din arbejdsevne, kan det blive svært at få job og en ordentlig løn. Og så er det godt at have fået en erstatning til at råde bod på den mistede indtægt.

Mange ved ikke, hvordan man anmelder en arbejdsulykke. Her får du en håndfuld gode råd fra socialrådgiver Maj Jensen, der hver dag rådgiver byggearbejdere i 3F i København.

7 råd om arbejdsulykker


  1. Alle ulykker bør anmeldes - for du ved ikke, om det udvikler sig til en arbejdsskade senere.



  2. Det er chefens forsikring, der skal betale erstatning, hvis du kommer til skade.



  3. Inden ni dage efter ulykken har din leder pligt til at anmelde skaden.



  4. Hold øje med, om du får en bekræftelse fra arbejdsgiverens forsikringsselskab med posten. Selvom du har udfyldt papirerne, er ulykken ikke anmeldt, hvis du ikke får sådan et brev.



  5. Du kan anmelde ulykken helt op til et år efter – men gør det hurtigst muligt efter ulykken, ellers kan det blive svært at få erstatning.



  6. Spørg din arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant til råds.



  7. Tag foto med din telefon af ulykkesstedet.