Hotelkonge storforbruger af støttet arbejdskraft

Odense Kommune betaler mindst halvdelen af lønnen til mange ansatte på Jan Millings hoteller i Odense. Socialdemokraterne kræver kulegravning af pengestrømmen fra kommunen til hotelejeren.

Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS: - Jeg har netop snakket med to af Millings nuværende medarbejdere, som begge i flere år har været i fleksjob på fuld tid hos hotelejeren med stort tilskud fra kommunen.Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS: - Jeg har netop snakket med to af Millings nuværende medarbejdere, som begge i flere år har været i fleksjob på fuld tid hos hotelejeren med stort tilskud fra kommunen.

Hvis du vil arbejde for Odenses hotelkonge, Jan Milling, skal du have en stor pose penge med fra kommunen hver eneste måned.

Sådan ser billedet i hvert fald ud, efter at 3F i Odense er gået ind i en sag, hvor et polsk medlem angiveligt har fået ned til 13 kroner i timen for at renovere Jan Millings private millionvilla i byens mest mondæne kvarter.

- Vi har efterfølgende fået flere henvendelser fra tidligere ansatte, som føler sig snydt i løn. Og derudover har jeg netop snakket med to af Millings nuværende medarbejdere, som begge i flere år har været i fleksjob på fuld tid hos hotelejeren med stort tilskud fra kommunen, siger Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS, til Nyhedsbrevet 3F.

60 procent i løntilskud fra kommunen

Ifølge reglerne i beskæftigelsesloven betaler landets kommuner mellem 50 og 66 procent af lønnen til en medarbejder i fleksjob.

Hotelejer Jan Milling bruger dog ikke kun personer i fleksjob som billig arbejdskraft. Nyhedsbrevet 3F kunne onsdag afsløre, at hotelkongen i mere end det seneste år har brugt en medarbejder til at sætte sin millionvilla i stand med stort tilskud fra Odense Kommune. Hele byggearbejderen Jens Knudsens løn blev således betalt af kommunen i de første knap to måneder, hvor han var i virksomhedspraktik. Og fra 29. maj sidste år til 30. april i år var medarbejderen - der ifølge fire aftaler med kommunen skulle arbejde i hotelejerens rengøringsfirma APW Rengøring på Hotel Ansgar - ansat med løntilskud. Kommunen har derfor betalt 60 procent af lønnen til hotelkongens bygningsarbejder, som tjente mellem 101 og 103 kroner i timen for fuldtidsarbejdet med millionvillaen.

- Jeg har haft et alment håndværksmæssigt job med mange forskellige opgaver på Millings hus. Jeg har arbejdet sammen med Jan Milling selv, Pawel fra Polen og i starten med en i fleksjob, som havde været ansat i rengøringsfirmaet i omkring otte år, siger Jens Knudsen, til Nyhedsbrevet 3F.

Skal kulegraves

Derudover har Nyhedsbrevet 3F talt med en tidligere medarbejder hos Jan Milling, der arbejdede som stuepige på hans tre hoteller i Odense. Hun var også i fleksjob.

Socialdemokraterne i Odense kræver, at Jan Milling betaler de penge tilbage, som han har fået i løntilskud til at renovere sin private villa. Og samtidig forlanger partiet, at strømmen af kommunale kroner til hotelkongen bliver kulegravet:

- Det her lugter. Jeg vil straks efter ferien have gransket i, hvor mange af hotelejerens medarbejdere der får betalt en stor del af deres løn af Odense Kommune, siger Helle Nielsen, socialdemokratisk medlem af Odense Byråd og Arbejdsmarkedsudvalget, til Nyhedsbrevet 3F.

Ingen kommentarer

Det er uvist, hvor mange fleksjobbere og personer med løntilskud, Odense Kommune har fodret Jan Milling med. For i den første aftale mellem kommunen, hotelkongen og Jens Knudsen, har Jan Milling ikke udfyldt kolonnerne, som skulle vise antallet af virksomhedens personer i henholdsvis løntilskud og i praktik.

Hos Odense Kommune har man på nuværende tidspunkt ingen kommentar til sagen:

- Vi er stadig ved at udrede sagens faktiske omstændigheder, forklarer, Ib T. Rasmussen, udviklingschef ved Odense Jobcenter, i en e-mail til Nyhedsbrevet 3F.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar til artiklen fra Jan Milling.