Hotelkonge får flere millioner i offentlig støtte

Skatteborgerne har gennem de seneste fem år betalt millioner af kroner i støtte til 34 ansatte hos den fynske hotelejer Jan Milling. Odense Kommune vil fortsætte samarbejdet.

Odense Kommune har de seneste fem år fodret den fynske hotelejer Jan Milling med støttet arbejdskraft for mindst fire millioner skattekroner. Det viser beregninger Nyhedsbrevet 3F har foretaget på baggrund af en redegørelse fra Odense Kommune om samarbejdet med hotelejeren.Odense Kommune har de seneste fem år fodret den fynske hotelejer Jan Milling med støttet arbejdskraft for mindst fire millioner skattekroner. Det viser beregninger Nyhedsbrevet 3F har foretaget på baggrund af en redegørelse fra Odense Kommune om samarbejdet med hotelejeren.

Odense Kommune har de seneste fem år fodret den fynske hotelejer Jan Milling med støttet arbejdskraft for mindst fire millioner skattekroner. Det viser beregninger Nyhedsbrevet 3F har foretaget på baggrund af en redegørelse fra Odense Kommune om samarbejdet med hotelejeren.

Ifølge redegørelsen har 34 personer hver haft en pose penge med fra skatteyderne, når de har arbejdet for Odenses hotelkonge Jan Milling.

Skatteborgerne har i nogle tilfælde betalt hele lønchecken til hotelejerens ansatte, som enten har knoklet på et af hans tre hoteller i Odense eller hans private millionvilla i byens mest mondæne kvarter. I andre tilfælde har skatteyderne måttet punge ud med mellem halvdelen og to tredjedele af lønnen.

Skatteborgere betaler for millionvilla

Ifølge redegørelsen til Nyhedsbrevet 3F havde Jan Milling midt i juni i år tre personer ansat med støtte fra det offentlige alene på Hotel Ansgar. Og for tiden skulle der i alt være tre fleksjobbere samt en medarbejder i løntilskud ansat i Milling-koncernens selskaber.

Blandt de støttede medarbejdere hos Odenses hotelkonge er 33-årige Jens Knudsen, der blev ansat i april sidste år. Formelt blev Jens Knudsen ansat til at arbejde i rengøringsfirmaet APW Rengøring på Jan Millings Hotel Ansgar i hjertet af Odense. Men reelt knoklede håndværkeren med at sætte hotelkongens private millionvilla i stand fra kælder til kvist.

Ikke et almindeligt job

Nyhedsbrevet 3F mødte før sommerferien Jens Knudsen på Jan Millings privatadresse på Langelinie 174 i Odense. Jens Knudsen fortalte før sommerferien, at han ikke umiddelbart kunne få et helt almindeligt arbejde hos Jan Milling uden tilskud fra de danske skatteborgere.

- Jeg har spurgt Milling, men jeg kunne ikke yde nok, forstod jeg. Jeg ville ikke være den normale løn værd. Men hvis jeg får tilkendt et fleksjob, vil der nok være arbejde til mig hos Milling i to-tre år, sagde Jens Knudsen.

Ifølge beskæftigelsesloven betaler det offentlige mellem 50 og 66 procent af lønnen til en medarbejder i fleksjob.

Kommune glad for partnerskab

Redegørelsen fra Odense Kommune viser, at der som ansat hos Jan Milling er større chancer for at fortsætte i et fast arbejde hos hotelkongen, hvis man kommer i et fleksjob frem for i et ordinært job. Syv ud af de 34 personer, som Jan Milling har haft ansat med tilskud fra det offentlige, er endt i ordinær beskæftigelse. To af de syv arbejder nu hos Jan Milling på en aftale, hvor han betaler hele deres løn.

Hos Odense Kommune er man stolt af samarbejdet med byens hotelmatador og ønsker, at det nære parløb skal fortsætte:

- Det kræver noget ekstra at tage borgere langt fra arbejdsmarkedet ind i støttede ansættelser, og de sidste års mange forløb hos Jan Milling har været gode. En del borgere er nemlig efterfølgende kommet i ordinær beskæftigelse, hvilket jo er det ultimative mål for både borgere og jobkonsulenter, siger Erik Simonsen (Y), rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, i en pressemeddelelse.

Ifølge redegørelsen vil Odense Kommune ikke kræve de tusindvis af kroner tilbage, som skatteborgerne har betalt for, at Jan Milling har fået renoveret sin private millionvilla.

Advokat: Stort socialt hjerte

Hotelejer Jan Milling ønsker ikke at udtale sig til Nyhedsbrevet 3F om de forskellige sager imod ham. Det oplyser hans advokat Ebbe Holm fra advokatfirmaet Nordia.

Advokaten har tidligere forklaret, at det ikke handler om grådighed, men socialt ansvar, når Jan Milling ansætter folk med en pose penge fra de danske skatteydere:

- Man tjener ikke penge på at have folk med tilskud ansat, sagde Ebbe Holm til Fyens Stiftstidende 13. juli i år.

- Det er ofte en stor ekstra arbejdsbelastning at have folk, der skal oplæres, i det interne system, sagde Ebbe Holm til avisen.