Bag dit eget brød og spar over 1.000 kroner

Hjemmebagt brød er ikke alene billigere, det er også sundere.

Det kan godt betale sig at slå sine egne brød op. Du kan nemt bage grove brød, der mætter, er billigere og som smager bedre end købebrød. (Foto: Colourbox)Det kan godt betale sig at slå sine egne brød op. Du kan nemt bage grove brød, der mætter, er billigere og som smager bedre end købebrød. (Foto: Colourbox)

I krisetid skal der spises brød til, men også brød er blevet dyrt. Det billigste sunde brød er det, man selv kan bage. Ifølge beregninger fra Suhrs Madakademiet er prisen for et kilo hjemmebagt brød 20 kroner. Og hvis man bruger det billigste mel, er prisen halveret til en rund ti'er.

Spiser I to kilo brød om ugen, kan besparelsen på bag-selv-cirkusset således være på mellem 1.000 og 3.000 kroner årligt.

Det er for let

Det er naturligvis lettest at lave en dej, hvis man kan smække den i en røremaskine, men godt og nemt brød kan sagtens laves uden. Faktisk behøver fingrene ikke engang at blive klistrede. Madakademiets mest læste opskrift er et koldhævet brød, som kan laves med håndkraft.

- Og kvaliteten af hjemmebagt brød ligger tættere op ad bagerbrød end ad industribrød, siger Lars Sonne-Hansen, forstander på Suhr's Madakademiet. Bagerens brød vejer ofte kun halvt så meget, og derfor skal man spise mere af det for at blive mæt.

Dertil kommer, at man i hjemmebag let kan erstatte 1/3 af melet med fuldkornsmel. Gør man det, vil brødet være grovere end de fleste bagerbrød og dermed endnu mere mættende.

En fornøjelse

Hjemmebagte brød holder sig friske i 3-4 dage. Og en tur på brødristeren eller i mikroovnen gør det saftigt igen, hvis det skulle være blevet lidt kedeligt.

- Det skal være en fornøjelse at bage brød, men giv det en chance i et par måneder. For det handler om at få en rutine, siger Lars Sonne-Hansen.