Grønne arbejdsgivere er dobbeltmoralske

Kommentar: Jura og retfærdighed har ikke meget med hinanden at gøre, når GLS-A får Arbejdsretten til dømme 3F for ikke at overholde eksklusivaftalerne.

Vi er nu havnet i den højst mærkværdige situation, at selv samme arbejdsgiverforening, der igennem mange år har tudet os fulde af jammer over, at der i overenskomsten for gartneri var en eksklusivaftale, lægger sag an mod os for IKKE  at skrive en eksklusivaftale ind i en overenskomst, mener Arne Grevsen, formand for 3F's Grønne Gruppe.Vi er nu havnet i den højst mærkværdige situation, at selv samme arbejdsgiverforening, der igennem mange år har tudet os fulde af jammer over, at der i overenskomsten for gartneri var en eksklusivaftale, lægger sag an mod os for IKKE at skrive en eksklusivaftale ind i en overenskomst, mener Arne Grevsen, formand for 3F's Grønne Gruppe.

Først kan de ikke lide maden, og så mener de, at der er for lidt af den.

Sådan opfatter jeg GLS-A's opførsel i en sag mod 3F, hvor Arbejdsretten for nylig har afsagt dom. Her er 3F blevet dømt til at betale 200.000 kroner, fordi vi har indgået en overenskomst, der ikke havde en eksklusivaftale.

Det lyder måske underligt, men sagens baggrund er den enkle, at GLS-A slæbte os for domstolen, fordi vi i 2003 havde indgået overenskomst med gartneriet Offer Madsen A/S på Fyn.

Det var ikke lykkedes GLS-A at få gartneriet til at melde sig ind. Til gengæld fik 3F underskrevet en aftale, der var bedre en den normale gartnerioverenskomst. Blot indeholdt den ikke en eksklusivaftale, som det ellers er kutyme på dette område.

3F tog konsekvensen

Vi er nu havnet i den højst mærkværdige situation, at selv samme arbejdsgiverforening, der igennem mange år har tudet os ørene fulde med jammer over, at der i overenskomsten for gartneri var en eksklusivaftale, lægger sag an mod os for IKKE at skrive en eksklusivaftale ind i en overenskomst.

Det klinger unægtelig ret hult, når samme arbejdsgiverforening sammen med Kristelig Fagbevægelse jublede, da Menneskerettighedsdomstolen 11. januar i år dømte eksklusivaftaler ulovlige.

Der gik ikke lang tid fra dommen var afsagt, før vi tog konsekvensen og gik med på arbejdsgivernes krav om ikke at håndhæve eksklusivbestemmelserne.

Nu har GLS-A så slæbt 3F i retten for at ikke at indgå en aftale, som den selv har været med til at ophæve.

Ja, så må vi bare huske på, at jura ikke nødvendigvis har noget med retfærdighed at gøre.