En gåtur kan halvere dit chokoladeforbrug
Inkarnerede chokoladespisere kan halvere deres forbrug i arbejdstiden ved at gå en tur på et kvarters tid i stedet, viser ny forskning.
En gåtur på 15 minutter - mere skal der ikke til for, at inkarnerede chokoladeelskere kan halvere deres chokoladeforbrug på jobbet. (Foto: Colourbox) Hvis man har den vane at snuppe nogle stykker chokolade, mens man er på arbejde, så er hjælpen nær.
Man skal bare få benene til at adlyde hovedet og gå en tur på et kvarters tid. Gør man det, vil man formentlig kunne halvere sit chokoladeforbrug på jobbet.
Det viser en undersøgelse fra University of Exeter, skriver Videnscenter for Arbejdsmiljø.
Her inviterede professor Adrian Taylor 78 inkarnerede chokoladespisere til at deltage i et forsøg, hvor første forudsætning var, at deltagerne ikke spiste chokolade i to døgn.
En gåtur om dagen
De 78 forsøgspersoner blev delt i fire grupper - to af dem skulle gå en tur på et kvarter, hvorefter den ene gruppe fik et krævende stykke arbejde, den anden nogle lettere opgaver.
De to andre grupper fik samme type opgaver, men skulle bare hvile i stedet for at starte med en gåtur.
Alle fire grupper havde fri adgang til chokolade, mens de arbejdede. Men dem, der havde gået en tur, spiste kun 15 gram mod 28 gram hos dem, der havde hvilet sig.
Man kunne også se, at arbejdsopgavens sværhedsgrad ikke havde sammenhæng med den mængde chokolade, der blev spist, skriver Videnscenter for Arbejdsmiljø.