Jobpakker skal forbedre integration i industrien
CO-industri og Dansk Industri vil styrke og udbygge integration af ledige. Det skal være lettere for ledige på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet, at komme i job.
Bestræbelserne er først og fremmest målrettet indvandrere omfattet af integrationsloven samt start- og kontanthjælpsmodtagere med ringe tilknytning til arbejdsmarkedet.
Det bliver lettere for mennesker, der mangler sproglige og faglige kompetencer at få foden inden for på arbejdsmarkedet.
Det skal en aftale mellem CO- industri og Dansk Industri sikre. Aftalen kaldes for "jobpakker", og de forudsætter, at kommuner, jobcentre, virksomheder og medarbejdere gør en fælles indsats.
Bestræbelserne er først og fremmest målrettet indvandrere omfattet af integrationsloven samt start- og kontanthjælpsmodtagere med ringe tilknytning til arbejdsmarkedet.
Jobpakker er vejen frem
En jobpakke består af fire dele, og starter med vejledning og opkvalificering. Anden del består af introduktion til arbejdspladsen via virksomhedspraktik. Den tredje del er ansættelse med løntilskud, og det hele skulle så gerne munde ud i fjerde del, der er et almindeligt job.
Der er stor tilfreds med aftalen fra både Dansk Industris og CO- industris side.
- Af menneskelige hensyn er det helt centralt, at vi får styrket integrationen via arbejdsmarkedet, siger administrerende direktør Hans Skov Christensen, DI. Han håber, at aftalen er med til at sætte yderlig turbo på integrationsindsatsen hos såvel virksomhed som hos de kommunale sagsbehandlere.
- Flere får mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet og med den nuværende højkonjunktur og mangel på arbejdskraft skal intet være uforsøgt, siger CO- industris formand Thorkild E. Jensen.
Begge parter vil løbende følge udviklingen, og er indstillet på at supplere med nye initiativer, hvor og hvis der opstår behov.