Øget indsats for nydanskere i politiet

I år kommer fire procent af de nyansatte betjente fra etniske minoriteter. Men politiet vil gerne højere op.

Derfor har Rigspolitiet fået en gruppe med erfaring i integration og rekruttering til at se på hvordan man kan øge rekrutteringen.
- Vi regner ikke med at kunne komme længere ved traditionel rekruttering gennem reklamer, hvervemøder og lignende. Erfaringen er at mange med indvandrerbaggrund er mindre opsøgende. Man skal ud og prikke dem på skulderen, siger vicepolitimester i personaleafdelingen Martin Gravesen.
I forvejen har politiet skruet op for rekrutteringsindsatsen i områder, hvor der bor mange fra etniske minoriteter, og det bruger også unge betjente med minoritetsbaggrund som rollemodeller.
En af de muligheder, man nu kigger på, er forskellige former for mentorordninger, hvor betjentene selv tager kontakt til de unge. I København har man for eksempel kørt et forsøg med praktik, hvor en ung nydansker har været føl hos en betjent i en periode. Ordningen har kørt under den kriminalpræventive afdeling, men flere af deltagerne er endt med at søge om optagelse på Politiskolen.
Politiet overvejer også, hvordan det kan få bedre kontakt til forældregenerationen, da den ofte har stor indflydelse på de unges valg.
Faktisk er syv procent af ansøgerne til politiuddannelsen unge fra de etniske minoriteter, men flere af dem bliver sorteret fra, end blandt resten af ansøgerne.
- Vi slækker ikke på kravene, men som noget nyt er vi begyndt at gå ind og vejlede om, hvordan de kan forbedre sig, hvis der er potentiale, siger Martin Gravesen.
For selv om der ikke er sat tal på, hvor stor en del nydanskere politiet stiler mod at rekruttere til næste år, så bliver det i hvert fald ikke færre end i år.
- Det er vigtigt for os i det daglige arbejde, at politistyrken afspejler befolkningssammensætningen, siger han.