Danskerne er rundtossede om pensionsalder

Forvirring: Hvornår kan du gå på efterløn og pension, hvis efterlønsreformen bliver vedtaget? Danskerne skyder i snit halvandet år forkert, og godt hver fjerde svarer rigtigt, viser ny måling.

Hvornår kan jeg gå på pension eller efterløn? Det kan blot hver fjerde dansker svare rigtigt på.Hvornår kan jeg gå på pension eller efterløn? Det kan blot hver fjerde dansker svare rigtigt på.

To år mindre på efterløn og højere pensionsalder.

Den politik er regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale gået til valg på. Men danskerne er rundtossede, når det gælder konsekvenserne. Det viser en ny måling, der er lavet af Analyse Danmark.

Danskere, der er under 59 år, skyder i snit halvandet år ved siden af. Det sker, når de skal svare på, hvornår de kan gå på pension eller efterløn, hvis regeringens reform bliver vedtaget, når valget er overstået.

Tvivl falder med alderen

31 procent kan svare rigtigt på, hvornår de kan gå på pension. Blandt dem, der er med i efterlønsordningen, kan 28 procent svare korrekt på, hvornår de kan få efterløn.

1.141 har deltaget i undersøgelsen, og den viser også, at de yngste har dårligst styr på, hvornår de kan forlade jobbet.

Folk over 49 år har godt fat i, hvornår de kan trække sig tilbage. Blandt de grupper, der er under 43 år, er det under hver fjerde, der giver et rigtigt bud på, hvornår de kan gå på efterløn eller pension.

Kvinder har tjek på efterløn

Kvinder er en smule bedre end mænd, når det gælder tjek på, hvornår der er efterløn i sigte, hvis der er flertal for nye regler efter valget.

29,4 procent af kvinderne har sat sig ind i de nye regler. Blandt mændene er det blot 26,4 procent, der svarer rigtigt på, hvornår de kan få efterløn.

Regeringen, De Radikale og Dansk Folkeparti har aftalt, at efterlønnen skal skæres ned fra fem år til tre år, hvis de har flertal efter valget. Samtidig er det aftalt, at efterlønnere bliver modregnet i deres pension, hvis de går på efterløn i tre år.