Sommertid er jordbærtid

Weekendmad: Det er nu, du skal kaste dig over jordbærene og servere de søde, røde bær. Forkæl familien med honningbagte jordbær og panna cotta.

Jordbær er smagen af sommer. Lige nu er det sæson for de søde bær - så nyd dem, mens du kan. (Foto: Colourbox)Jordbær er smagen af sommer. Lige nu er det sæson for de søde bær - så nyd dem, mens du kan. (Foto: Colourbox)

Sådan gør du

Panna cotta:

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene i gryden med fløde og sukker, og varm det op til kogepunktet. Smelt husblassen i fløden, og lad det afkøle lidt.

Fyld panna cotta i dybe tallerkner, og sæt dem i køleskabet.

Jordbær:

Jordbærene renses og halveres. Læg dem i et ovnfast fad med honning og vanilje. Kom køkkenfilm over, og bag jordbærrene ved 100 grader i 15 minutter. Tag dem ud, og sæt dem i køleskabet.

Anret panna cotta med de bagte jordbær ovenpå og lidt ristede mandler.

Sommerens smukkeste bær

Når jordbærene vælter frem over det danske land, så er det sommer, rigtig sommer. Det er nu, ja nu, at jordbærrene skal spises, flere gange om ugen, store, dybt røde jordbær, helst plukket samme dag.

Der findes mange sorter, nogle giver smukke bær, som holder længe, mens andre giver små ujævne, men yderst delikat smagende bær.

De dufter, sådanne jordbær, og man glæder sig helt vildt til årstiden, hvor sommerens smukkeste bær bare kan væltes ind i munden hele tiden, for det er nu og kun nu, at jordbærene skal spises, og ikke resten af året.

Man skal virkelig glæde sig til at nyde dem og så efter et stykke tid vinke farvel og derefter først nyde dem igen året efter!