Kranfolk atter i arbejde

Medarbejderne i kranvirksomheden BMS erkender krisen og vil gerne vil løsninger - men vil ikke acceptere ledelsens udspil om otte procents lønnedgang.

Medarbejderne i BMS er i arbejde fra mandag morgen med håb om reelle forhandlinger med ledelsen. (Arkivfoto)Medarbejderne i BMS er i arbejde fra mandag morgen med håb om reelle forhandlinger med ledelsen. (Arkivfoto)

Medarbejderne hos landets største kran- og liftvirksomhed BMS har mandag morgen genoptaget arbejdet efter at have strejket siden torsdag morgen.

Medarbejderne er stærkt fortørnede over, at virksomhedens ledelse har opsagt en lokalaftale og lægger op til at reducere lønnen med otte procent og gennemsnitligt 45.000 kroner om året.

Det er forventning om reelle forhandlinger mellem ledelse og tillidsfolk, der har fået medarbejderne til at gå i arbejde. Samtidig ligger der en enig opfordring fra 3F og DI, der repræsenterer de to parter, til at finde en lokal løsning, som begge parter kan acceptere. Alternativet er i sidste ende en afgørelse gennem det fagretslige system.

- Og der er ikke noget, vi hellere vil end selv forhandle os frem til en løsning, som er til at leve med, siger tillidsmand Bent Andersen.


Klar til kompromis

Virksomhedens ledelse og tillidsfolkene mødes senere mandag. Tillidsfolkene har af kollegerne fået mandat til at forhandle videre og indgå et kompromis.

- Men kollegerne vil ikke acceptere det udspil, der er kommet fra ledelsen. Det vil bombe os mere end 20 år tilbage. Det er aldeles uacceptabelt. Derfor håber jeg, at ledelsen er klar til en fordomsfri forhandling, siger Bent Andersen.


Eventuelt lille lønnedgang

BMS har fra årsskiftet meldt sig ud af Dansk Byggeri og ind i DI og bliver derfor fra 1. marts, når overenskomsterne udløber, omfattet af den store transportoverenskomst, ATL-overenskomsten. Samtidig har virksomheden ensidigt opsagt en lokalaftale.

- Vores påstand er, at den eneste grund til skiftet til en anden organisation er for at slippe billigere og trykke lønningerne, siger Bent Andersen.

Han erkender, at byggeriet er i krise, og at der er brug for tilbageholdenhed og eventuelt også en beskeden lønnedgang i en kortere periode.

- Men kollegerne har absolut ingen forståelse for ledelsens udspil.

Direktør i BMS Finn Vandborg ønsker ikke kommentere “igangværende forhandlinger”.