Mænd ofrer miljøet for den røde bøf

Produktion af kød er en af de helt store klima-syndere. Men mænd elsker den røde bøf så meget, at de er parate til at ofre miljøet.

Der skal bøf på mændenes bord. Også selv om miljøet tager skade. Der skal bøf på mændenes bord. Også selv om miljøet tager skade.

Knap halvdelen af de danske mænd afviser en kødløs dag om ugen for at spare klimaet for metanprutter og anden belastning fra produktion af dyr.

Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Nyhedsbrevet 3F.

32 procent af mændene afviser blankt at indføre en kødløs dag om ugen. 13 procent er delvist uenige i at det er en god løsning.

Kød er mandigt

- Grundlæggende handler det om, hvad du spiser. Mandighed og kød hænger sammen. For eksempel anses det for ukvindeligt, når kvinder spiser røde bøffer, siger kønsforsker Hilda Rømer Christensen fra Københavns Universitet.

Når klimaet skal reddes, daler trangen til kød da også markant hos kvinder.

51 procent af kvinderne er delvist eller helt enige i at lade bøffen stå over en dag om ugen.

Parat til at undvære

Muligheden for en kødløs dag om ugen er ikke det eneste, danskerne er blevet spurgt om.

Knap 60 procent af de adspurgte siger, at de allerede har ændret vaner for at begrænse forbruget af energi.

60,9 procent er parate til at købe flere lokalt producerede fødevarer. 47 procent vil undlade at bruge bilen på korte ture. 46,7 procent vil spise mere økologisk. 35,9 procent er villige til at betale mere for el, vand og varme, der er produceret klimavenligt.