Chokolade er godt for dig
Vind chokoladebilletter:
Højt chokoladeforbrug nedsætter risikoen for at få blodpropper i hjertet og hjernen, skriver Hjerteforeningen. Deltag også i konkurrencen om to billetter til Chokoladefestivalen 2012 i København.
Chokolade indeholder en række sunde stoffer, men husk, at den også feder og har et højt sukkerindhold. (Foto: Colourbox) Den er god nok. Skal du spise lidt sødt, så er det ikke nødvendigvis forbudt at spise chokolade. For den brune, lækre delikatesse er faktisk ikke så usund, som vi går og tror, skriver Hjerteforeningen.
Chokolade indeholder nemlig en række anti-oxiderende stoffer og har såkaldte anti-inflammatoriske egenskaber, som sænker blodtrykket og forbedrer insulinfølsomheden i cellerne. Det kan i sidste ende være med til at forhindre, at vi får hjertekarsygdomme og slagtilfælde, viser udenlandske studier.
I fem af studierne fandt forskerne en positiv effekt på et højt forbrug af chokolade og hjertekarsygdomme. De fandt ud af, at personer der spiste mest chokolade havde 37 procent lavere risiko for at få hjertekarsygdomme og 29 procent lavere risiko for at få slagtilfælde sammenlignet med personer, som spiste den mindste mængde af chokolade.
Spis med måde
Selv om chokolade indeholder en række sunde stoffer, så feder spisen også og har et højt sukkerindhold.
Hjerteforeningen anbefaler, at du nyder chokolade med måde og husker at dyrke motion. Og der skal godt med motion til at forbrænde 100 gram mørk chokolade på trods af det sunde islæt.
For at brænde kalorierne af skal du:
- løbe 50 minutter med 10 kilometer i timen eller
- gå to timer og 15 minutter med fire kilometer i timen eller
- cykle 56 minutter med 18 kilometer i timen.