Røre om tyske kokke

3F kritiserer Horesta-formand for udsagn om, at tyske kokke er pligtopfyldende, mens danskere er forkælede.

Formanden for arbejdsgiverorganisationen Horesta, Jan Laursen, har skabt røre med nogle udtalelser om pligtopfyldende tyske kokkes fortræffelighed i forhold til danske kokke, som ifølge Jan Laursen har en tendens til bare at tage deres gode tøj og gå, hvis de rager uklar med arbejdsgiveren.

Jan Laursen siger til bladet GastroJob.dk, som udgives af rekrutteringsbureauet af samme navn, at tyskerne generelt er et præcist og vedholdende folkefærd, som passer deres arbejde.

”De er heller ikke så forkælede som danskerne,” tilføjer Jan Laursen.

Næstformand i 3F Hotel og Restauration i København, Jan Mathisen, siger til Nyhedsbrevet 3F, at udtalelser om, at danske kokke ikke passer deres job eller reagerer som forkælede småbørn, ikke har nogen gang på jorden

”Det må være varmen, der har slået Jan Laursen ud,” mener Jan Mathiesen.

Jan Laursen afviser i Nyhedsbrevet 3F, at den karakteristik, han i GastroJob.dk giver af de tyske kokke, skulle være en kritik af danske kokkes måde at være på.

”Vi har jo kokke i verdenseliten her i Danmark. Og det budskab, jeg gerne ville stå for i artiklen er såmænd bare, at vi i branchen er utroligt glade for, at vi kan få tyske kokke til at lukke nogle huller de steder, hvor vi ikke kan skaffe faglærte danske kokke,” siger Jan Laursen.

Branchen søger kokke i både Tyskland og Polen, og Horesta-formanden påpeger, at især tyskerne integreres hurtigt på de danske arbejdspladser.

”I tider med stor vækst vil mange kokke gerne prøve andre job. Men det helt store problem er, at der er alt for stort frafald i kokke-uddannelsen, og det skal vi have gjort noget ved,” siger Jan Laursen.

Flere entreprenører i branchen tør ifølge Jan Laursen ikke starte nyt af frygt for ikke at kunne få personale.

Ifølge nyhedsbrevet har 3F Hotel og Restauration i København for tiden ikke en eneste ledig kok.

Citat fra Nyhedsbrevet 3F.