Ledige svigtes i presset jobcenter

Københavns svageste borgere må selv møde op, hvis de vil have et job, søge om førtidspension eller have støtte til at starte studium.

Der er masser af job, men jobcentrene i København får ikke sat de svageste borgere uden job i sving.Der er masser af job, men jobcentrene i København får ikke sat de svageste borgere uden job i sving.

Københavns svageste borgere må selv møde op, hvis de vil have et job, søge om førtidspension eller have støtte til at starte studium. Det gør flere af dem også. Med hævede stemmer og aggressive fagter, fordi deres sag ikke er blevet behandlet i månedsvis. Eller årevis, skriver dagbladet Politiken.

Ud af jobcentrenes 28.000 sager er knap 12.000 ubehandlede eller uafsluttede. Det sker i en tid, hvor virksomhederne skriger efter arbejdskraft, og hvor både statsministeren og beskæftigelsesministeren vil have hele skaren af kontanthjælpsmodtagere ud på arbejdsmarkedet.

Flere år uden jobsamtale

Men kun halvdelen af kontanthjælpsmodtagerne i København har været til såkaldte kontaktforløb, hvor borgeren og sagsbehandleren lægger planer for opkvalificering.
- Vi har borgere, der har gået rundt på kontanthjælp i flere år uden at have været til samtale, fortæller fællestillidsmand for socialrådgiverne i beskæftigelsesforvaltningen Vinnie Eliasen.
Årsagen er en blanding af flyttekaos og mangel på socialrådgivere, så de tilbageblevne går ned med stress og decideret flugt fra centrene. Eksempelvis har 21 ud 30 socialrådgivere i jobcentret i Skelbækgade sagt op og forladt skuden siden juli.