Godt signal om efteruddannelse

3F glade for klart signal efter trepartsmøde om, at det først og fremmest er ufaglærte og læse-stave-svage, der skal have mere voksen- og efteruddannelse.

3F's forbundsformand Poul Erik Christensen ser med stor interesse på afdækningen af barrierer for efteruddannelse hos både arbejdsgivere og lønmodtagere.
- Udover at der skal motivation til, har 3F'ere, i modsætning til højtuddannede, ofte ingen aftale om fuld lønkompensation under uddannelse. To eller flere uger på kursus på dagpenge giver problemer med økonomien, siger han.
3F's forbundsformand Poul Erik Christensen ser med stor interesse på afdækningen af barrierer for efteruddannelse hos både arbejdsgivere og lønmodtagere. - Udover at der skal motivation til, har 3F'ere, i modsætning til højtuddannede, ofte ingen aftale om fuld lønkompensation under uddannelse. To eller flere uger på kursus på dagpenge giver problemer med økonomien, siger han.

3F har i mange år slået hårdt på, at forudsætningen for at få flere i job er uddannelse, og 3F's formand Poul Erik Skov Christensen er glad for, at regeringen og arbejdsmarkedets parter har meldt klart ud efter trepartsmøde om fremtidens udfordringer for efteruddannelse:

Det er de ufaglærte, der først og fremmes skal løftes uddannelsesmæssigt, ligesom der skal ydes en ekstraordinær indsats for de læse- og regnesvage.

Der skal penge til

- Nu skal der kigges på løsningsmodeller. Noget kan løses via lovgivning, andet via overenskomster. Vi må se, hvad det udmønter sig i. Især om staten og regeringen vil vedkende sig de økonomiske forpligtelser, der følger med, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han kigger med stor interesse på afdækningen af barrierer for efteruddannelse hos både arbejdsgivere og lønmodtagere.

- Ud over at der skal motivation til, har 3F'ere, i modsætning til højtuddannede, ofte ingen aftale om fuld lønkompensation under uddannelse. To eller flere uger på kursus på dagpenge giver problemer med økonomien, siger han.

Lav nu de uddannelsesplaner

Han understreger, at 3F kraftigt opfordrer til, at medarbejderne tages alvorligt på den måde, at virksomhederne får lavet uddannelsesplaner for den enkelte.

- Det er helt fundamentalt og vil målrette efteruddannelsen. Danmark har en struktur med mange små og mellemstore virksomheder og tendensen til, at virksomhederne hyrer sig til kvalifikationer i stedet for at efteruddanne systematisk, er en stor fejl. Det her er en opgave, der kan og skal løses. Husk på, at vi har et samfund med flere hundrede tusinde udstødte, påpeger han.

Hvad et kommende udspil til voksen- og efteruddannelse skal indeholde, er nu op til parterne, der mødes igen til februar, hvor de tager stilling til, hvilke reformmodeller, der skal arbejdes videre med.