Restauranter afviser 17-årige afryddere
Horesta afviser at lempe restaurationsloven, så unge under 18 år kan arbejde på restauranter og caféer som afryddere.
17-årige skal ikke have lov til at fjerne fulde menneskers flasker på diskoteker sent om natten. Og det kunne blive konsekvensen, hvis restaurationsloven blev lempet.
Sådan lyder udmeldingen fra Hotel-, restaurant-, catering- og turisterhvervets hovedorganisation (Horesta), efter Danmarks Restauranter & Caféer har foreslået, at unge under 18 år skal have lov til at arbejde som afryddere på restauranter og caféer.
"Der kan være en frokostcafé, hvor der sidder gæster udendørs og nyder et glas øl eller vin, og så kan der være diskoteker, hvor de unge skal arbejde klokken tre om natten," siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for Horesta, til Newspaq.
Det ville være mærkeligt og den rene tortur for de unge, mener Horesta-formanden.
"Det er lidt kunstigt, hvis nogen arbejder et sted, hvor der er mad og alkohol, og skal se på at andre drikker, uden at de selv må," siger Jens Zimmer Christensen, der mener, at man skal holde fast i den nuværende lovgivning.
"Det er jo sådan, at man ikke må udskænke spiritus til unge under 18 år, og derfor er det også naturligt, at de ikke må arbejde steder, hvor der bliver udskænket alkohol," slutter Jens Zimmer Christensen.