Jobportal sætter bundrekord

Antallet af ledige job på portalen jobnet.dk har aldrig været så lavt som nu. Dermed har flere ledige færre job at søge.

Færre ledige job til markant flere ledige. Sådan er situationen på landets jobcentre og på www.jobnet.dk, hvor ledige skal bekræfte egen indsats for jobsøgning. (Arkivfoto.)Færre ledige job til markant flere ledige. Sådan er situationen på landets jobcentre og på www.jobnet.dk, hvor ledige skal bekræfte egen indsats for jobsøgning. (Arkivfoto.)

Fra august til september måtte over 9.000 flere danskere melde sig i køen af ledige. Dermed skal 113.500 mindst én gang om ugen logge sig ind på jobnet og bekræfte, at de søger job.

Men nu viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, at antallet af ledige job på jobnet aldrig før har været så lavt som nu.

- Vores ledige medlemmer står i en utrolig svær situation. De presses af lovgivningen til konstant at søge job. Problemet er, at der stort set ikke er nogen ledige job, som vores medlemmer kan søge, siger leder af 3F's a-kasse, Morten Kaspersen.

Bundrekord på 7.800 job

Ifølge tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen på jobindsats.dk var der i september 2009 dagligt et gennemsnit på 7.800 job.

Det er det laveste antal siden januar 2004. Da krisen begyndte for et år siden, i september 08, var gennemsnittet på over 15.000 job. Også målt på det samlede antal stillinger og nyopslåede stillinger sætter tallene bundrekord de seneste måneder.

10 ledige 3F'ere om hvert job

Ud af de knap 8.000 ledige job på jobnet i september er der - meget højt sat - 1.800, som kan søges af 3F's medlemmer. 3F havde i september 25.900 ledige - korrigeret for sæsonudsving. Det betyder, at der er mindst 10 ledige 3F'ere om hvert ledige job.

- Lovgivningen er baseret på, at alle ledige skal bruge jobnet meget intensivt. Men sagen er, at det ikke giver mening for mange af vores medlemmer. Dels fordi der er så få job, de kan reelt kan søge. Og dels fordi vi tidligere har undersøgt, at vores medlemmer får job på en anden måde. Nemlig især gennem venner, bekendte, tidligere arbejdspladser og kolleger. Ikke fordi de sidder ved en computer, siger Morten Kaspersen.