Sommer-vikariat er en god vej til fast job
Faste job hænger ikke på træerne, men et sommerferievikariat kan være vejen ind i. Du bliver kendt i virksomheden, og det er en fordel, når de faste stillinger skal besættes, siger både COOP og ISS.
Et vikariat kan være god vej ind til et fast job. (Arkivfoto.) Er du træt af afslag på dine jobansøgninger? Så kan et sommerferievikariat være vejen uden om jobkøen.
En job som vikar giver både erfaring med et nyt arbejdsområde og gør dig til et kendt ansigt i virksomheden. Det anbefaler to store virksomheder.
COOP: Du kommer først i køen
Monica Jacobsen er HR Konsulent på Coop Ferskvarelager i Hasselager med 600 ansatte. Hun anbefaler varmt at gå efter en tidsbegrænset ansættelse med noget tyngde frem for vikarbureauer, hvis man ikke kan finde et fast job.
Både fordi det er mindre stressende, end at skulle forholde sig til en ny arbejdsplads hver anden eller fjerde dag, og fordi det øger jobchancerne.
- Men det er en chance at tage. Vi står måske med tre ledige stillinger, når sommeren slutter og 15 vikarer, der gerne vil have dem. Men selvom du ikke bliver fastansat, lige når vikariatet udløber, så vil du komme før andre i køen, hvis vi mangler folk tre-fire måneder senere, siger hun.
Og selv om du ikke bliver fastansat, behøver vikartiden ikke at have været spildt.
- En tidsbegrænset ansættelse betyder også, at når jeg ser på en ansøgning, at du har været tre måneder hos Dansk Supermarked, så tæller det faktisk som lagererfaring og viser noget om stabilitet, som 2-4 dage per virksomhed i et vikarbureau slet ikke gør, siger HR-konsulent Monica Jacobsen.
ISS: Du får gode kontakter
Også ISS bruger mange sommerferievikarer, og i modsætning til de faste stillinger, så er der for eksempel ingen krav om rengøringserfaring. Til gengæld skal man være meget fleksibel omkring arbejdstiden, da man risikerer at skulle arbejde aften den ene uge og morgen den næste.
- Det er nemmere at få et sommerferievikarjob, og får man ikke en fast stilling bagefter, kan man jo tage erfaringen med til en anden arbejdsgiver, siger Katrine Husum, rekrutteringsansvarlig i ISS.
I ISS rekrutterer man 60 procent via netværk.
- Har du været her et par måneder, kender du jo folk herinde, og har nummeret på en serviceleder, som du kan ringe til ind i mellem, og høre om der er ledige job. Og mon ikke han så tager dig, hvis du ellers har gjort det godt, siger Katrine Husum.