Randers vil have B-jobcenter
Lønmodtagere- og arbejdsgiverorganisationer har længe kritiseret C-jobcentrene. Det tager det nye flertal i Randers nu konsekvensen af og skifter c'et ud med et b.
Lønmodtagere- og arbejdsgivere organisationer har længe været modstandere af de nye c-jobcentre, fordi man ikke mener, at kommunerne alene kan løfte beskæftigelsesindsatsen. (Arkivfoto) Randers trækker sin anmodning om at få et C-jobcenter, når de bliver en ny storkommune, tilbage fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Det sker efter kommunalvalget sidste uge, hvor det politiske flertal i kommunen skiftede fra borgerligt styre til socialdemokratisk styre.
Forskellen på B- og C-jobcentrene er, at i B- jobcentrene samarbejder kommunen og staten om beskæftigelsesindsatsen, således at staten beholder ansvaret for de forsikrede ledige, mens det i C-jobcentrene er kommunerne selv, der skal varetage beskæftigelsesindsatsen.
- Det er et område, vi prioriterer højt. Og da både lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer går imod C-jobcentrene, er det ikke noget, vi ønsker her. Vi satser på et rigtig godt samarbejde med arbejdsmarkedets parter om beskæftigelsesindsatsen, siger den nye socialdemokratiske borgmester Henning Jensen Nyhuus.
Ønsker ikke bøvl i fremtiden
Det ny flertal i kommunen - Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Beboerlisten - har skrevet ind i konstitueringsaftalen, at "der er enighed om at arbejde for, at Randers bliver et B-jobcenter".
- Vi havde i sin tid en afstemning i byrådssalen, hvor et flertal stemte for et C-jobcenter, men hvor et stort mindretal stemte imod. Nu er flertallet så skiftet, og da tidsfristen for at tilkendegive sine ønsker er første februar, og vi ikke ønsker at sidde og bøvle med det, har vi skrevet det ind i konstitueringsaftalen, siger den kommende borgmester Henning Jensen Nyhuus.
Han oplyser, at kommunen har oprettet et specielt arbejdsudvalg, der skal indlede et samarbejde med parterne om beskæftigelsesindsatsen.
3F: Prisværdigt
Poul Hansen, leder af 3F’s arbejdsmarkedspolitiske sekretariat, roser Randers-aftalen.
- Det er prisværdigt, at kommunen ikke ønsker at sidde alene med magten, men at man erkender, at opgaven løses bedst, når staten fortsat er en part i indsatsen i forhold til de forsikrede ledige, og at man samtidig ønsker et godt samarbejde med arbejdsmarkedets parter, siger han og fortsætter:
- Jeg er sikker på, at et B-jobcenter skaber de bedste rammer for en god indsats. Det gælder især formidling af ordinært arbejde og kvalitet af aktivering. Også på flygtninge-indvandrerområdet, hvor udfordringerne er store, er det meget vigtigt, at alle parter trækker i samme retning for at hjælpe gruppen med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.