Massiv nedgang i praktikpladser til anlægsgartnere

42 procent færre elever har fået en uddannelsesaftale inden for anlægsgartnerfaget i juli, august og september i år i forhold til de samme måneder sidste år.

Antallet af anlægsgartnerelever med en praktikplads styrtdykker. Fra juli til og med september sidste år blev der lavet 165 uddannelsesaftaler, mens tallet for de samme måneder i år er nede på 95.Antallet af anlægsgartnerelever med en praktikplads styrtdykker. Fra juli til og med september sidste år blev der lavet 165 uddannelsesaftaler, mens tallet for de samme måneder i år er nede på 95.

Haver og grønne anlæg i Danmark risikerer at blive grå og grimmere i fremtiden.

For antallet af anlægsgartnerelever med en praktikplads styrtdykker. Fra juli til og med september sidste år blev der lavet 165 uddannelsesaftaler, mens tallet for de samme måneder i år er nede på 95. Faldet er således på 42 procent, viser en opgørelse fra Undervisningsministeriet.

- Det er et frygteligt stort fald. Der er fortsat mange unge, som vil være anlægsgartnere, men udviklingen kan betyde, at mange ikke kan få en praktikplads og dermed uddannelsen, siger Flemming Madsen, formand for Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri, til Nyhedsbrevet 3F.


Få gang i byggeriet

Ifølge formanden er der brug for handling fra regeringens side:

- Regeringen må straks sætte gang i byggeriet igen. Ellers lader den mange unge mennesker i stikken. En del risikerer at falde helt ud af arbejdsmarkedet, hvis de ikke kan få en læreplads, siger Flemming Madsen.

Regeringen har et mål om, at inden 2015 skal 95 procent af de unge have en ungdomsuddannelse.

- Hvis det fornuftige mål ikke kun skal ende som varm luft, skal der handling til fra regeringens side, siger Flemming Madsen, formand for Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri.