Hedeselskabet afviser brug af ulovlig arbejdskraft

Ifølge direktør Carsten With Thygesen fra Hedeselskabet er det "direkte forkert", at selskabet accepterer ulovlig arbejdskraft, som 3F forleden påstod.

Hedeselskabets direktør Carsten With Thygesen afviser ikke, at der har været polske skovarbejdere i gang  i Jægerspris Skovdistrikt. Men det har bare ikke noget med Hedeselskabet at gøre.
- Hvad det tyske firma gør og ikke gør, kan umuligt være Hedeselskabets ansvar, mener direktøren.Hedeselskabets direktør Carsten With Thygesen afviser ikke, at der har været polske skovarbejdere i gang i Jægerspris Skovdistrikt. Men det har bare ikke noget med Hedeselskabet at gøre. - Hvad det tyske firma gør og ikke gør, kan umuligt være Hedeselskabets ansvar, mener direktøren.

- Jeg er ret ærgerlig over, at Nyhedsbrevet 3F onsdag 23. november skrev noget direkte forkert om Hedeselskabet, siger administrerende direktør Carsten With Thygesen fra Hedeselskabet Skov og Landskab A/S. Carsten With Thygesens kritik henviser til en artikel, hvor næstformand Johnny Søndergaard fra 3F Frederikssund/Frederiksværk anklagede Hedeselskabet for at acceptere illegal arbejdskraft via tyske underentreprenører. Det skete efter, at afdelingen havde observeret 20-30 polske skovarbejdere på arbejde i Jægerspris Skovdistrikt. - Der er ikke tale om tyske firmaer, som vi har entreret med. Vi har derimod solgt et parti klippegrønt til et tysk firma, således som det er ganske sædvanligt i branchen, og vi har i øvrigt handlet med det pågældende firma i mange år. Klippet er solgt som selvklip, så aftageren skal selv stå for den videre oparbejdning. Også det er ganske sædvanligt, understreger Carsten With Thygesen.

Polakker i skoven

Han afviser ikke, at der har været polske skovarbejdere i gang med det pågældende parti grantræer. Men det har bare ikke noget med ham at gøre. Hvad det tyske firma gør og ikke gør, kan umuligt være Hedeselskabets ansvar, mener Carsten With Thygesen. Det er Johnny Søndergaard ikke enig i: - Hedeselskabet må påtage sig et ansvar for, at der ikke bliver brugt ulovlig, importeret arbejdskraft. Firmaerne, de sælger til, skal overholde danske aftaler samt gældende overenskomster, når de køber ting, der skal forarbejdes på dansk grund af de udenlandske firmaers egne medarbejdere. Det kunne de gøre i forbindelse med de salgsaftaler, de indgår med de pågældende firmaer fra andre lande, mener Johnny Søndergaard.

Urealistisk krav

Det afvises blankt af direktør Carsten With Thygesen: - Jamen, juridisk er det ikke vores ansvar. Så skulle vi have over hundrede mand ansat alene for at tjekke det. Vi sælger klippegrønt og andre relaterede produkter til flere end 20 lande i Europa, siger han. - Det ville jo svare til, at vi solgte et parti træ til en kunde, og Hedeselskabet så skulle være ansvarlig for, om kunden var alkoholpåvirket, når han skulle køre træet hjem, tilføjer han. Hedeselskabet gennemfører flere tusinde handler om året, og det er slet og ret urealistisk at forestille sig, at selskabet skulle kontrollere alle kundernes samarbejdspartnere, oplyser direktør Carsten With Thygesen.