Lønforsikringer er en dårlig forretning

Lønforsikring er ikke en garanti, hvis man bliver fyret. Særligt lavtlønnede med stor usikkerhed i ansættelse, skal se sig godt for. Spar op i stedet, råder ekspert.

Lønforsikring er ikke en garanti, hvis man bliver fyret. Særligt lavtlønnede med stor usikkerhed i ansættelse, skal se sig godt for. (Foto: Colourbox)Lønforsikring er ikke en garanti, hvis man bliver fyret. Særligt lavtlønnede med stor usikkerhed i ansættelse, skal se sig godt for. (Foto: Colourbox)

Er man usikker på sin fremtid på arbejdsmarkedet, kan det virke som en god idé at sikre sig med en lønforsikring.

Men den høje arbejdsløshed får priserne på forsikringerne til at stryge til himmels. Samtidig er betingelserne for at få penge ved arbejdsløshed svære at opfylde.

Med andre ord: Man skal ikke føle sig sikker på, at man får én øre ud af de mange tusinde kroner, det koster at have en lønforsikring.

Få får sikkerhed

- Forsikringer er det eneste produkt, man aldrig ønsker at gøre brug af, siger finansrådgiver Kim Valentin, Finanshuset i Fredensborg.

Han mener, at man skal tænke sig godt og grundigt om, før man tegner en lønforsikring. Det er nemlig langt fra alle, der får noget ud af det.

- Man skal gøre sig klart, om man overhovedet er i risiko for at miste jobbet. Dernæst skal man regne ud, om det kan betale sig, råder han.

Endelig er der en del, der ikke vil kunne gøre brug af en forsikring. En del kan nemlig ikke leve op til kravene for at få udbetalt forsikringen. Andre når at få arbejde igen inden de to måneders selvrisiko, der typisk er på en lønforsikring, er gået.

Spar op i stedet

Mette Boye, afdelingschef i Forbrugerrådet, er enig.

- Det er den slags forsikring, hvor man skal overveje, om det bedre kan betale sig at spare op end at tegne en lønforsikring, siger Mette Boye.

Hun anbefaler også, at man tænker sig grundigt om, inden man tegner forsikringen.

- Man skal virkelig regne igennem, om det er noget man får noget ud af, siger Mette Boye.