Lokal 3F-afdeling klar til at hjælpe Vestas-fyrede

De kommende massefyringer i Vestas sætter 3F Ringkøbing-Holmsland under pres. Lokalsamfundet bakker op.

Næstformand i 3F Ringkøbing-Holmsland, Jørgen Roslev, og socialrådgiver Lise Iversen arbejder på højtryk for at være klar til at tage imod de mange Vestas-fyrede 3F'ere.  (Foto: Thomas Fredberg)Næstformand i 3F Ringkøbing-Holmsland, Jørgen Roslev, og socialrådgiver Lise Iversen arbejder på højtryk for at være klar til at tage imod de mange Vestas-fyrede 3F'ere. (Foto: Thomas Fredberg)

Der er lagt op til massefyringer hos Vestas i Ringkøbing og omegn. Godt 700 ansatte kan se frem til en fyreseddel, hvoraf størstedelen er 3F'ere. De fleste er bosat i Vestjylland, hvor de er tilknyttet 3F Ringkøbing-Holmsland.

Afdelingen er godt forberedt på situationen og har allere sat initiativer i gang lokalt. I 2002 oplevede området en lignede fyringsrunde, da godt 600 medarbejdere måtte forlade arbejdspladsen.

- Vi kan det på rygraden, da vi har erfaringen fra 2002. Vi tager weekenderne med, når de fyrede kommer og skal have hjælp. Vi er jo af en speciel støbning, os vestjyder, siger formanden for afdelingen, Linda Nielsen.

3F Ringkøbing-Holmsland kan ud over erfaringerne hente hjælp i en drejebog, der blev lavet af 3F under sidste fyringsrunde. Her er gode råd og oplysninger til, hvordan man bedst muligt imødekommer krisesituationen.

Lokale tilbud om hjælp

Allerede nu vælter det ind med tilbud fra lokalsamfundet til de kommende arbejdsløse.

CEU (Uddannelsescenter Herning) har henvendt sig til 3F-Ringkøbing med tilbud om efteruddannelse. Jobcentre i området står klar til at hjælpe med kompetenceafklaring. Og Ringkjøbing Landbobank vil gerne træde til med gode råd og vejledning til de fyredes økonomi. I 2002 tilbød banken at holde foredrag for 3F'erne om omlægning af deres privatøkonomi.

- Vi træder velvilligt til igen, hvis 3F får brug for os. Det berører os alle i området, da det omhandler vores nærmeste, siger Klaus Gamst, markedschef hos Ringkøbing Landbobank.