LO fortsætter trepartsforhandlinger
I LO har man - modsat FOA - ingen planer at droppe trepartsforhandlingerne.
De igangværende forhandlinger mellem fagbevægelsen, regeringen og de offentlige arbejdsgivere er vanskelige, erkender LO.
- Men vi vil fortsat arbejde for, at vi kan få nogle gode resultater med hjem, der vil gøre livet lettere for vores medlemmer og give dem nogle konkrete rettigheder, der forbedrer deres arbejdsdag, siger LO-formand Hans Jensen.
Han peger på områder som flere praktikpladser i den offentlige sektor, bedre mulighed for opkvalificering og kompetenceudvikling, bedre mulighed for en mere fleksibel tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet og at deltidsansatte kan komme på fuld tid.
Ifølge LO-formanden handler det i bund og grund om, at medarbejderne i den offentlige sektor bliver inddraget i beslutningerne, og at både politikere og arbejdsgivere giver mulighed for, at de ansatte kan levere en service af høj kvalitet. Derfor er det også nødvendigt med en pose penge, for at ambitionerne skal kunne realiseres rundt om på arbejdspladserne.
- Det vil vi knokle videre med, og så må vi til slut vurdere, om resultatet er godt nok. Foreløbig truer vi kun med at blive ved forhandlingsbordet, indtil vi for alvor har set, hvad regeringen er parat til af indrømmelser, siger Hans Jensen.
Formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, truer derimod med at forlade trepartsforhandlingerne, fordi han mener, at regeringen er for nærig med pengene til forbedringen af den offentlige sektor.
Et møde i FOA's hovedbestyrelse tirsdag afgør, om FOA skal trække sig fra trepartsforhandlingerne. På baggrund af det, regeringen foreløbig har lagt på bordet, er Dennis Kristensens indstilling at sige farvel og tak.
FTF-formand Bente Sorgenfrey synes, det er for tidligt, hvis FOA beslutter at forlade forhandlingerne. Hun understreger, at der er bred enighed i fagbevægelsen om, at regeringens første udkast ikke er godt nok.