37.000 hæver supplerende dagpenge
Den rekordlave arbejdsløshed har ikke betydet, at det er slut med supplerende dagpenge. Sidste år var der næsten 37.000 personer, som i mere end 15 af årets 52 uger fik dagpenge for at supplere indkomsten. Det viser en analyse, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) offentliggør i dag. Samtidig kan man aflæse, at tallet har været støt stigende over de seneste syv år.
- Problemet er, at vi har masser af fuldtidsstillinger, hvor virksomhederne hungrer efter medarbejdere, og så bruges i stedet offentlige midler til at holde folk ude af arbejdsmarkedet, siger Erik Simonsen, chefkonsulent i DA, til Børsen.
Han kræver, at AF og a-kasserne undersøger, om de personer, som modtager supplerende dagpenge, søger job.
150.000 modtog sidste år supplerende dagpenge i kortere eller længere perioder - hver fjerde altså i mere end 15 uger, og de er dermed reelt på fast nedsat tid.
I Arbejdsdirektoratet kalder kontorchef Tor Münter det bemærkelsesværdigt, at antallet af personer på supplerende dagpenge ikke falder i disse år, for ordningen aldrig har haft som mål fast skulle støtte deltidsbeskæftigede.
De mange modtagere af supplerende dagpenge bekymrer både på Christiansborg og blandt arbejdsmarkedseksperter.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) siger til DA's Arbejdspolitisk Agenda, at han er optaget af at sikre, at ”alle, som kan arbejde på fuld tid, også gør det”.